VHK Idéző - Forgószél a Dürerben - Jegyek a Ticketportalnál!

VHK: Rituális sárkánytánc után testen kívüli vágtázás a Dürerben! A legendás Vágtázó Halottkémek (VHK) Életereje a tavalyi robbanás után hamarosan egyetlen budapesti koncertjét adja majd a Dürer kertben.A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáibanés az alábbi weboldalon.

VHK Idéző - Forgószél!A VágtázóÉleterő rendhagyó koncertjén rituális sárkánytánc jelenik meg OlterWandasámántáncos előadásában, Jégbontó havának Taksony napján, vagyis február5-én. Magyarország világhírű sámánpunk zenekara bemutatja VHK Idéző - Forgószél! című albumát egy három órás magmatikus extázis keretében. Aki szeretne kifordulni ebből a földi világból, és befordulni az örök beindulás birodalmába, annak itt az alkalom: teljes felfordulás, tudatlóbáló hangerő, élni tanító őrület!
A koncert rendhagyó lesz azért is, mert Grandpierre Attiláék üstdobosa, Balatoni Boli Ausztráliában tartózkodik, így a zenekar visszatér a nyolcvanas évek eleji kísérleti felállásához, mellyel már akkor is a mai hardcore színteret megszégyenítő erőt képviseltek. Sárkányokat idéznek meg, magyar népmesei és kínai motívumok egyesítésével a forgószél erejének teljében. A zenekar pályafutásának egyik legvadabb koncertjét ígéri – nincs visszaút, senki sem lesz biztonságban!
Információ az új albumról:
2009. decemberében jelent meg Vágtázó Életerő’VHK Idéző – Forgószél’ című új albuma. A Periferic Records gondozásában megjelent lemez néhány dalából ízelítőt tölthetünk le a http://www.grandpierre.hu/ujdonsagok0.htm oldalról.

Vágtázó Életerő – információk a zenekarról:
Az öt egykori VHK tagot soraiban tudó VágtázóÉleterő azért jött létre, hogy kilenc év után újra a Földre hozza a VHK örök lángokban fürdő zenéjét. A VágtázóHalottkémek bemutatására időt szánni talán nem is érdemes, annál fontosabb azt kiemelni, hogy az 1975-ben létrejött, 2000-ben feloszlott, majd idén VágtázóÉleterő néven újra működő alkotóközösségnek van mondanivalója a 21. század emberének, fiatalságának is. GrandpierreAttila, az együttes énekese így mutatja be a régi-új zenekart, és az újjáalakulás óta megszerzett élményeket:
Grandpierre Attila"A mai fogyasztói társadalom a túlvilági, lelki és szellemi élet és a földi, testi létezés közötti határt nagyon alacsonyan szabja meg, a béka egy bizonyos testrésze alatt körülbelül. Ez azt jelenti, hogy kényszeréletet él az ember. Minél alacsonyabban szabják meg azt a határt, annál jobban, annál több embernek szüksége van rá, hogy beleszagoljon, milyen az élet valójában, igazából. (...) A Vágtázó Életerő a földi világ, evilág és a túlvilág közötti határt nem a béka feneke alá teszi, hanem az egek magasába röpíti, így lesz a tetszhalott kényszer-életből teljes erejű, emberhez méltó élet. Az élet sokkal több, és sokkal fontosabb, mint amit a modern világ szemellenzői között látni lehet belőle. Kaput nyitunk a sorsszerű teljességben fürdő életre.
Mi azért zenélünk, hogy ezt megmutassuk, és belepillantsunk abba, hogy az élet eredeti magassága mit jelent a számunkra, mert a túlvilág és a földi világ egy és ugyanazon világnak két része, amely ráadásul szerves, egységes egészet alkot. A földi világ és az úgynevezett túlvilág valójában a Mindenséget alkotja, benne minden sorszerűséggel, amit érdemes átélni, és azért érdemes élni, hogy ezt a sorsszerűséget megértsük és megvalósítsuk. A fogyasztói világban papírvékonyak a hétköznapok, kiüresednek az ünnepek, kifakul, elfonnyad az ember. Megtöltjük ezt a világot a legnemesebb túlvilági erővel.
Az a Vágtázó Életerő zenekar lényege, hogy mi társak vagyunk abban, hogy mi kutatjuk az életben rejlő sorsszerűséget. Valami világrengető, egetverő, felfedezetlen titok lappang az élet sorsszerűségében, és mi a társainkkal ebben a világrengetésben vagyunk társak. Kutatjuk a Világegyetemben rejlő olyan varázserőt, amiről egyszerűen az embernek az a benyomása, hogy ez maga a végső bizonyosság, és valami olyan törvényszerűség tud a varázserőben megjelenni, ami a mai világban teljesen szokatlan és váratlanul ér még olyan edzett harcosokat is, hogyha mondhatom így, mint amilyenek mi vagyunk.
Mert mi a világ végső bizonyosságainak kutatócsoportja vagyunk. Barátságunk ereje világítja meg az utat az életre szóló élmények minden valóságnál valóságosabb ereje felé. Rengetjük a világot, úgy, hogy még teljesebb csodaerővel töltődik fel. Társak vagyunk a végső világvarázslat, élet és a halál túlvilági egységének felkutatásában, az emberiség gyönyörű jövőjének megálmodásában. Minket is meglep és óriási érzéseket szabadít fel az, ami velünk történik, mert ami velünk történik, az sorsszerűen történik, mert ez a zenekar, a Vágtázó Életerő a sorsszerűség zenekara, ennek van értelme, nem is akármilyen."

A felállás:
Grandpierre Attila – ének
Németh László Fritz – szólógitár
Balatoni Boli Endre – üstdobok
Mestyán Ádám – basszusgitár
Molnár Lujó – szólógitár
Szabó Kristóf - dobok

Tudnivalók:
Vágtázó Életerő lemezbemutató
2010. február 5., péntek 20 óra
Budapest, Dürer kert – Nagyterem
vendég: Olter Wanda – rituális sárkánytánc
a koncert után pszichedelikus punk dj set
Belépő: elővételben 2400 Ft, a helyszínen 2900 Ft.
Jegyek még kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, és a www.ticketportal.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
Koncertjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül 
http://vhk.saman.org.hu
http://www.myspace.com/gallopingcoroners
http://www.facebook.com/group.php?gid=48653095134&ref=mf 

Top