A Moszkvai Városi Balett előadásai Magyarországon

A Moszkvai Városi Balett küldetésének egyszerű mottója: bemutatni a klasszikus táncszínház gyönyörű, nemes hagyományait a legszélesebb közönségrétegek és a fiatalok számára. A társulat az orosz tánciskolák legmagasabb igényű irányzataiból szűrte le azt az egységes, klasszikus stílust, amely saját előadásait fémjelzi, és a töretlen siker zálogát jelenti számukra a világ öt kontinensének többezres eseménycsarnokaiban – immár több mint két évtizede.

A Moszkvai Városi Balett 2011. november 4-én és 5-én két önálló, teljes előadással – Prokofjev Rómeó és Júlia és Csajkovszkij A diótörő című kísérőzenéjére komponált koreográfiával – lepi meg a magyar közönséget. Az előadások eredeti jelmezekkel, komplett díszletek kulisszái között elevenednek meg a Papp László Budapest Sportaréna színpadán.

A fővárosi előadásokat követően a társulat a debreceni Főnix Csarnokban ad ráadást, szintén 2011. november első felében.

A Moszkvai Városi Balett társulatát 1988-ban alapította a neves orosz koreográfus, Viktor Szmirnov-Golovanov. A vállalkozás a poszt-szovjet orosz rendszerváltás kulturális életének egyik legszebb gyümölcse: állami támogatás nélkül, teljesen magánforrásokból jött létre, és működik a mai napig. Debütálásukra 1989-ben került sor a dél-koreai fővárosban, Szöulban. Azóta az egyik legtöbbet turnézó orosz zenés színházi társulattá nőtte ki magát. Alapítása óta fellépett a többi között Belgium, Ciprus, Egyiptom, Hollandia, Hong-Kong, Írország, Izrael, Japán, Észtország, Kína, a Fülöp-szigetek, Dél-Korea, Tajvan, Szingapúr, Nagy-Britannia és nem utolsó sorban Oroszország nemzeti hangversenytermeiben és fesztiválszínpadain.


Kapcsolódó linkek:
Jegyek a Moszkvai Városi Balett előadásaira országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Jegyek a Moszkvai Városi Balett előadásaira interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással
Top