Morbid Angel koncert Budapesten

A vitathatatlan hatású extrém/death metal zenekar, a Morbid Angel nagyszabású, 25-állomásos, 11 országot átszelő Európa-turné keretében érkezik Magyarországra. Az óriási vihart kiváltó új lemezével turnézó együttes november 27-én, a budapesti Club 202 színpadán fog játszani.

A floridai Morbid Angel azon kevés zenekarok közé sorolható, akik elmondhatják magukról, hogy munkásságukkal az extrém zenei színtér ikonikus csapatai közé emelkedtek. A csapat ötleteinek megvalósítása során sosem törődött a külső elvárásokkal - ennek is köszönhető, hogy minden egyes lemezükkel maradandót alkottak és a kemény zenei világra megkérdőjelezhetetlen hatást gyakoroltak – a világ többi részét pedig nem egyszer botránkoztatták meg.

Az 1984-ben alapított zenekar Trey Azagthoth vezényletével számos tagcserét vészelt át, de David Vincent énekes/basszusgitáros és Pete Sandoval dobos csatlakozásával a legismertebb felállás is hamar kialakult. A Decibel magazin által minden idők legjobb death metal gitárosának választott Azagtoth okkultizmus, az ősi mágia és a boszorkányság iránt érdeklődése erőteljesen visszaköszön a dalszövegekben, és zenei világuk is egyre sötétebbé vált az évek során. Azagtoth és David Vincent mindig is szélvészgyors, brutális számokat írt, amikben páratlan technikai tudásuk maradéktalanul visszaköszön. A komplex témák és számszerkezetek az új albumon (Illud Divinum Insanus) is ugyanúgy jelen vannak, de a kísérletezés terén még messzebb mentek el: immár indusztriális, sőt techno elemek is felbukkannak zenéjükben. Eddig egyetlen zenekar sem merte ennyire tágan értelmezni az extrémitást - a lojális rajongóknak is több idő kellett ezúttal, hogy befogadják a zenekar fejlődésének következő lépcsőfokát.

Az új albumon és a turnén a fiatal doboszseni helyettesíti Pete Sandovalt: ,Tim Yeung játéka egyszerre brutális és lenyűgöző. Az 5 év után ismét Magyarországra érkező zenekart hozzájuk hasonlóan súlyos bandák fogják kísérni a turnén: a svéd Necrophobic, a francia Benighted és a Dubaiból érkező Nervecell gondoskodik róla, hogy kellőképpen extrém és felejthetetlen zenei élményben legyen részünk. A csapatokat tehát a budapesti Club 202-ben nézhetjük meg november 27-én, melyre jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja: Illud Divinum Insanus Tour
2011. november 27., vasárnap 19.00 óra
Budapest, Club 202
Morbid Angel, Necrophobic, Benighted, Nervecell koncertek
Belépő: 6500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Morbid Angel koncertre országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Morbid Angel koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top