Az Amorphis visszatér Budapestre

A finn Amorphis zenekar immáron visszajáró vendégnek tekinthető Magyarországon. Ezúttal legutóbbi, The Beginning of Times című konceptalbumukat mutatják be a hazai közönségnek - természetesen a legnagyobb klasszikusokat sem mellőzve. A jövő évi koncertszezon tökéletes nyitányaként január 8-án a norvég Leprous és a finn The Man-Eating Tree társaságában játszanak a budapesti Club 202-ben.

Az Amorphis melankolikus dark rock/metal zenéjével (lásd még: kalevala-metal) már több, mint 20 éve jelen van a zenei életben, de még mindig képesek meglepetésekre. A tizedik stúdióalbumukkal - The Beginning of Times - ismételten bebizonyították, hogy ha lenyűgöző, természetes melódiákról, mély érzelmekről és egy csipetnyi egyedi sötétségről van szó, akkor verhetetlenek. A kellemes nyári estéknek és a most aktuálisabb téli fagyoknak egyaránt tökéletes aláfestő zenéje az említett lemez.

A finn zenekarokra jellemző egyéni hangulatvilág és mély érzelmek közlése mindig is az Amorphis fő erényét jelentette, és a sorozatos tagcserék ellenére is bátran kijelenthető, hogy az együttes most van ereje teljében. Az Eclipse lemezzel 2005-ben érkező Tomi Joutsen énekes nélkül pedig már el sem lehetne képzelni élőben az Amorphist, hiszen csodálatosan tudja hozni a dallamos énektémákat, de súlyos hörgése is igazán hatásos; nem mellékesen pedig színpadi jelenléte is páratlan - gondoljunk csak azokra a földet súroló rasztákra... Nem is csoda, hogy a minden egyes koncertkörútjukat óriási érdeklődés övezi, bárhová is mennek. Kiválóan adja vissza a hangulatot nemrég megjelent dvd-jük (Forging The Lands of Thousand Lakes címmel), szóval ha valaki még kételkedik a lemásolhatatlan érzésben, amit egy Amorphis koncert nyújt, akkor annak érdemes belenézni: http://youtu.be/XIYLdYJwHiQ .

Előzenekarok terén is igazi kuriózumokat sikerült felkutatni a szervezőknek: a progresszív metalban utazó norvég Leprous is a finnekkel tart a körúton. A nyitóbanda is az ezer tó országából származik: The Man-Eating Tree az egykori Sentenced dobos Vesa Ranta atmoszférikus metal zenekara.

Az következő remekbeszabott Amorphis koncertet tehát a budapesti Club 202-ben láthatjuk - a „Kalevala-metal” legnagyobb slágereivel - január 8-án. Belépőjegyünket megválthatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - vagy akár otthoni jegynyomtatással a www.ticketportal.hu weboldalon is.

A Concerto Music bemutatja: The Beginning Of Times Tour 2011 – 2012.
2012. január 8., vasárnap 19.00 óra
Budapest, Club 202
Amorphis, Leprous, The Man-Eating Tree koncertek
Belépő: elővételben 4500 Ft, a koncert napján 5500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek az Amorphis koncertjéra országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Amorphis koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top