HATE ETERNAL a Blue Hellben

Hate Eternal: bepótolt gyűlölködés a Blue Hellben


A Hate Eternal nevű amerikai anyaszomorító death metal bandának nincs szerencséje Európával: az elmúlt időkben sorra kényszerült visszamondani meghirdetett óvilági turnéit, az itteni rajongók nagy szomorúságára. Az extrém metal trió most pótolja az elmaradt koncerteket. Május 23-án Budapestre is eljutnak, és a Blue Hellben lépnek majd fel, a Spawn Of Possession, a Falls Of Serenity és a Shadows Land kíséretében.


Tavaly családi okokból, alig egy hónapja pedig egy visszautasíthatatlan amerikai turnéajánlat miatt passzolta a Hate Eternal a már meghirdetett európai koncertdátumait. Most azonban pótolják a többszörös mulasztást; ahogy a frontember Erik Rutan megfogalmazta: Végre megvannak azok az európai dátumok, amiket biztos nem fogunk lemondani. Szeretnénk elnézést kérni minden ottani rajongótól a késés és a visszalépések miatt. Már nagyon várjuk az európai körutat!”


A Hate Eternal alapítója, Erik Rutan eredetileg a nagy Morbid Angel gitárosa volt. Erik eredeti célja a bandával az volt, hogy a sokévnyi, számos zenekarban való gitározás után végre ő is mikrofon elé állhasson, és saját hangján adhassa ki magából azt a hihetetlen mennyiségű gyűlöletet és agressziót, ami az évek során felhalmozódott benne... Örök Gyűlölet. Ennek megfelelően ijesztően gyors és agresszív, megalkuvást nem tűrő death metal mesterművek az együttes lemezei: a debütáló Conquering The Throne-t 2002-ben követte Kings Of All Kings, majd a 2005-ös harmadik, I, Monarch című anyag. Erik számára ekkor már a Hate Eternal az elsődleges, legfontosabb projekt, ami érződik is a legutóbb kiadásra került lemezen: a kiváló zenésztársak segítségével minden eddiginél összetettebb, technikásabb muzsikát sikerült komponálni, pusztító riffekkel és intenzív gitárszólókkal tarkítva. Az I, Monarch meghallgatása után nem maradhat kétségünk afelől, hogy Erik a stílus egyik legképzettebb, legfigyelemreméltóbb alkotója.


Az amerikai metallerek mellé egy európai előzenekar-trió állt csatasorba: itt lesz a majd’ 10 éve működő, idén új albummal jelentkezett svéd halálmetál formáció, a Spawn Of Possession, a hardcore arcokból és metálfejekből verbuválódott német Fall Of Serenity, valamint egy lengyel death-black-csapat, a Shadows Land.


Tudnivalók a koncertről:

2006. május 23., kedd 18.30

Budapest, Blue Hell (Fényes Adolf u. 28., ex-Kék Yuk)

Hate Eternal, Spawn Of Possession, Fall Of Serenity, Shadows Land koncertek

Belépő: elővételben 2500 Ft, a helyszínen 2800 Ft.

Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában ( https://www.ticketportal.hu ), az ismert fővárosi rockboltokban, továbbá Pécsett (MobiDisc), Szegeden (Bahia), Egerben (Zenevár), Székesfehérváron (Káosz) és Debrecenben.


Kapcsolódó weboldalak:

http://www.planetnoir.com

http://www.negativeart.hu

http://www.hateeternal.com/

http://www.spawnofpossession.com/

http://www.fallofserenity.com/

http://www.shadowsland.metal.pl/

Top