TOTO: az igényes slágerrock királyai ismét Budapesten

Augusztus 21-én a PeCsa Music Gardenben, azaz a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán lép fel minden idők legnagyobb hatású AOR zenekara, a TOTO. A 2010 óta ismét aktív együttesben Steve Lukather mellett többek között két alapító tag, Steve Porcaro és David Paich is fellép majd – igazi best of programra számíthatunk!A TOTO immár 35 éve elismert szereplője a zenei életnek, melyre komoly hatással volt. 1977-es Los Angeles-i megalakulásuk óta legendás karriert futottak be, melyet 17 album több mint 35 millió világszerte eladott példánya fémjelez. Több daluk sikerrel tört a slágerlisták élére is, mint az Africa, a Hold The Line, a Rosanna, az I Won’t Hold You Back és az I’ll Be Over You. Szerzeményeik többsége, könnyed, légies hangulatú, ám soha nem fér kétség magas szintű, sokszínű hangszeres tudáshoz és igényességhez – ez az rock, a pop és a jazz hatásokat ötvöző Toto zenéjét egyértelműen megkülönbözteti egyszerű popdalocskáktól. Ezt a tényt mára az együttes leghíresebb dalainak időtállósága is visszaigazolta, hiszen a legnagyobb slágernek számító, ma is ismert Africa idén 30 éves. A dalt tartalmazó Toto IV albummal amúgy egy komoly rekordot is beállítottak: elsőnek nyertek el 6 Grammy díjat ugyanazért a lemezért. http://youtu.be/8mQwPlp43dY

A TOTO zenészei együtt és saját jogon is kivívták az elismertséget, hiszen összesen 5000 különböző albumon működtek közre az elmúlt három évtizedben, többek között Michel Jacksonnal, Stevie Wonderrel, Miles Davis-szel, Aretha Franklinnel, Elton Johnnal, Pinkkkel, Paul McCartney-val, Sanatával és Lionel Richie-vel együttműködve. Zsenialitásuk bélyege ott van minden kiadványon, amelyhez közük volt, és így a TOTO előremutató, innovatív zenei ideái olyan széles alappá váltak, melyre számos későbbi zenész építkezett.

A TOTO legutóbb 2006 nyarán játszott Budapesten. A rövid időre feloszlott, majd 2010 óta újra működő zenekar tagságát jelenleg Steve Lukather mellett az alapítástól 2006-ig tag David Paich (billentyűsök, ének), a ’86-ig tag Steve Porcaro (billentyűsök), továbbá Simon Phillips (dobok), Joseph Williams (ének) és Nathan East (basszusgitár) szerepel. 2012-ben a nyár végén, augusztus 21-én tér vissza a legendás csapat Budapestre: a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán minden bizonnyal igazi slágerparádéra számíthatunk majd. Jegyek már kaphatók!

a Livesounds bemutatja: TOTO Live 2012 Tour
2012. augusztus 21., kedd 20:30
Budapest, PeCsa Music Garden
Belépő: 10.900 Ft, a koncert napján 11.500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a TOTO koncertre országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
TOTO koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással
Top