Blues Patika Fesztivál az Almássy téren

50 órás jam session, workshopok, galériák, lemezbörze, boogie-woogie és persze blues minden mennyiségben: dióhéjban erről szól majd a kilencedik Blues Patika Fesztivál, ahol ott lesz Big Daddy Wilson, Takáts Tamás, Lord Bishop és Honeyboy Edwards is, október 20-21-én.

Október 20-án és 21-én a blueskedvelőké az Almássy Téri Szabadidőközpont, hiszen a tavaly új életre kelt épület lesz a kilencedszer megrendezésre kerülő Blues Patika Fesztivál helyszíne. A rendezvényt a Blues Patika Közhasznú Alapítvány szervezi, mely 1997 óta igyekszik összetartó, vidám és családias közösségé kovácsolni a hazai blues élet szereplőit. Az alapítvány által szervezett fesztiválokon, szakmai börzéken, vásárokon és táborokban nagy hangsúlyt fektetnek a fiatal tehetségek felkutatására, és hangszeres képzésére is. Az alapítvány nagy szerepet játszik abban is, hogy az elmúlt években egyre több neves külföldi blues előadó látogatott el hazánkba, s így Magyarország közkedvelt célállomásként került rá a blues nemzetközi térképére.

Az idei Blues Patika Fesztivál fellépőlistáján is bővelkedik nagy nevekben: itt lesz a holland Breeze Gospel kórus, Big Daddy Wilson és a Mississippi Grave Diggers, Lord Bishop, az idén 91 éves Honeyboy Edwards és Michael Frank, és a visegrádi államokból verbuválódott harmonikások alkotta zenekar, a Visegrad 4 Harps. Hazai részről a Takáts tamás Dirty Blues Band szerepel majd a koncertteremben, ahol Fürge Ujjak Boogie-Woogie Show-t mutat be Nemes Zoltán, Nagy Szabolcs, Bacsa Gyula és Kovács Erik, megtekinthetjük Mme Kuci élőzenés divatshow-ját a Hoochie-Coochie Girls-zel, és sor kerül egy Ray Charles Emlékműsorra is. A programok közti szünetekben a Fekete Réz Masír Band vonul fel, míg a kisteremben Pribojszki Mátyás és Peter Radvanyi tart harmonika és dobro gitár workshopot. Az aulában plakát- és életkép-kiállítás, valamint lemezbörze várja látogatókat, miközben szól az utcazene, és a Full Of Mojo Blues Longue. A fesztiválon adják majd át az idén létrehozott Blues Patika Díjat is, amely a bluesért legtöbbet tett személyek munkájának elismeréseként szeretnénk átadni minden évben, ezzel is hozzá járulva a szakma hivatalos elismertetéséhez.

A kétnapos rendezvény alatt non-stop, 50 órás jam session is lesz, ahol együtt zenél számos magyar zenész, VargaLiviustól a Mystery Gangig. A teljes programot, a fellépők részletes bemutatását, valamint számtalan egyéb nézni és hallgatnivalót is találunk a Blues Patika weboldalán, a www.bluespatika.com címen. Az oldalon található interjúk, fotók és videófelvételek segítségével mi is bepillantást nyerhetünk abba, hogy milyen fantasztikus, felszabadult hangulata volt a korábbi Blues Patika Fesztiváloknak, ahol az embereket a közös zenélés öröme, és a nagyszerű előadók produkciója hozza össze. A fesztiválra bérletek már kaphatóak, országszerte a Ticketportal értékesítési pontjain, továbbá online a www.ticketportal.hu weboldalon.

IX. Blues Patika Fesztivál - tudnivalók:
2006. október 20-21., péntek és szombat, 17:00 órától
Budapest, Almássy Téri Szabadidőközpont
Belépő: napijegy: 3500 Ft, kétnapos jegy: 7000 Ft.
Részletes program a www.bluespatika.com oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.bluespatika.com/
http://www.jamboree.co.hu

A Blues Patika Fesztivál támogatója a Nemzetközi Visegrádi Alap.

Top