Rage koncert

Három évtizede szállítja a német Rage zenekar az első osztályú heavy metal dalokat a műfaj kedvelőinek. Az eddig összesen 21 albumot kiadott trió ezúttal az életművet összefoglaló válogatás lemezzel jelentkezik, és egy megújult látványvilágú, jubileumi koncertsorozattal is készül. Budapesten október 1-jén játszanak az A38 Hajón, a Tri State Corner és a Lion Twin társaságában.

Mi lehetne jobb módja egy zenekar 30. születésnapjának a megünneplésére, mint mélyen megmerítkezni saját karriertörténetükben, mely egy évtizedeken átívelő, egyedülálló zenei utazást kínál. A német heavy metal mesterek, vagyis a Rage éppen idén ünnepli ezt a kerek évfordulót, méghozzá egy különleges gyűjtemény kiadásával, mely pályafutások számos dalát szedi össze.

A májusban megjelent The Soundchaser Archives című kiadvány összesen 30 tételt tartalmaz két CD-n, köztük olyan még kiadatlan és kidolgozatlan dalokat és demófelvételeket, melyeket most először öntöttek végleges, stúdióminőségű formába. Szintén található egy DVD a csomagban, ezen a zenekar 2013-as Masters Of Rock fellépését nézhetjük végig.

A Rage története 1984-ben kezdődött Prayers of Steel című debütalbumával, akkor még Avenger néven. Az együttes szabályos időközönként adott ki lemezeket, és sok kortárssal szemben nekik a '90-es évek hozott komolyabb sikereket, melyeknek csúcsa a '96-os Lingua Mortis időszaka volt. A zenekar a kezdetektől fáradhatatlanul turnézott Európában, majd '92 után már Ázsiában, Oroszországban és Dél-Amerikában is rendszeresen feltűnt.

A zenekar összesen 21 albumot adott ki, és néhány rövid szakasz kivételével power trióként működött. Az egyetlen fix tag Peavy Wagner énekes-basszusgitáros. Mellette 15 éve gitározik Victor Smolski, aki hatalmas hangszeres tudásával új irányokat mutatott a zenekarnak. André Hilgers dobos 2007 óta tag. A Rage egyik nagy szerencséje, vagy éppen a jól megfontolt kiválasztás eredménye, hogy a korábbi felállások is kiváló zenészekből álltak, így a zenekar rendszeresen képes volt megújítani hangzását – a neves egykori zenésztársak közül elég csak a banda korábbi ütősét, Mike Terranát megemlíteni.

A jubileumi évben a Rage turnéja is az ünneplésről szól: az őszi európai koncerteken egy megújult látványvilággal kiálló, és még mindig lendületes heavy metal gépezetre számíthatunk. A budapesti fellépésre október 1-jén kerül sor az A38 Hajón. Peavy Wagnerék előtt egy különleges, szintén német hard rock zenekar játszik: a Nazareth budapesti fellépése előtt már bemutatkozott Tri State Corner a buzuki hangjával teszi különlegessé zeneileg kiművelt dalait, melyekben a rock, a blues és a heavy metal stílusjegyei is visszaköszönnek. Szintén bemutatkozik a német Lion Twin nevű duó, melynek táncra, csábító okosan kimunkált dalaiban egyszerre érhetők tetten a metal és popzene jellegzetességei – a 2011-ben alakult csapat első lemeze Nashville címen jelent meg.


a Livesounds bemutatja: 30 Years of Rage World Tour
performs new album ‘Homo Erraticus’ plus The Best of Tull

2014. október 1., szerda 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Rage, Tri State Corner, Lion Twin koncertek
Belépő: 5900 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Rage koncertre Ticketportal jegyirodáiban
Rage koncertjegyek az interneten otthoni jegynyomtatással

Top