Decemberre halasztódik a Katatonia koncertje

A korábban meghirdetett október 7. helyett december 16-án érkezik Budapestre a svéd Katatonia zenekar. Az új helyszín az újpesti Ady Endre Művelődési Központ, a program pedig tovább bővül: az októberre meghirdetett négy zenekarhoz az amerikai Crüxshadows is csatlakozik. A korábban megváltott jegyek az új programra is érvényesek, és természetesen az ezután jegyet váltóknak sem kell többet fizetni.

Mozgalmas ősz elé néz a Katatonia együttes. Az egykor hörgős doom metált játszó, mára pedig az egyik legkiforrottabb szomorúrock-zenekarrá érett svéd formáció október 20-án pályafutásának első komolyabb tengerentúli turnéjára indul. Az egyhónapos amerikai turné megszervezése persze jár némi papírmunkával.. így fordulhatott elő, hogy a zenekar utolsó pillanatban elhalasztani kényszerült az október 7-re és 8-ra tervezett budapesti és belgrádi kiruccanását. Az ok egyszerű: e két napon a zenészek útlevele az USA stockholmi nagykövetségén lesz, ami lehetetlenné teszi, hogy a Katatonia belépjen Szerbia területére.

A hír nemcsak a közönséget, hanem a zenekart és a velük dolgozó turnészervezőket, menedzsereket is elkeserítette, így igyekeztek mielőbb megtalálni a halasztást szenvedő koncert új időpontját. A megfeszített, több napos munkának hála ez máris sikerült: a Katatonia végül december 16-án, szombaton érkezik majd Budapestre. A koncert helyszíne az újpesti Ady Endre Művelődési Központ, mely a városrész központjában, a 3-as metró végállomásánál található. A némileg szelídebb zenei és színházi programokhoz szokott Művelődési Központ természetesen kicsit átalakul a nemzetközi vendégek fellépésének estéjére, így a koncerthez méltó hang- és fénytechnika, valamint a jó hangulathoz szükséges büfékínálat várja majd a látogatókat.

A belépő ára változatlanul 5000 Ft, annak ellenére, hogy az októberre tervezetthez képest egy újabb külföldi csapat koncertje színesíti a programot: a Katatonia, az olasz Klimt 1918 továbbá a magyar Variola és P.O.T. mellett az amerikai Crüxshadows is szerepel majd. A világ egyik legismertebb dark-electro csapata két évvel ezelőtt, a csurig megtelt Kultiplexben mutatkozott be a magyar közönségnek, ezúttal pedig új albumukkal érkeznek, melyről az első kimásolt maxi, a Sophia nemrég egy Billboard első helyezést is begyűjtött.

Tudnivalók:
2006. december 16., szombat 18:00 óra
Budapest, Ady Endre Művelődési Központ (IV. Tavasz u. 4., a 3-as metró újpesti végállomásánál)
Katatonia, The Crüxshadows, Klimt 1918, Variola, P.O.T. koncertek
Belépő: 5000 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal országos hálózatában, továbbá online.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.negativeart.hu
http://www.katatonia.com/
http://www.cruxshadows.com/
http://www.klimt1918.com/
https://www.ticketportal.hu
http://www.adymk.hu

Meghallgatható zene / megnézhető klipp:
http://www.myspace.com/katatonia
http://www.myspace.com/officialcruxshadows
http://www.myspace.com/klimt1918

Top