Karácsonyi rockbuli Csepelen

Hajrázós heavy metál, piszkos rakendról, lakótelepi beszólós metál, no meg az Iron Maiden és más híres bandák legnagyobb dalai: ezek lesznek a fő összetevői az Xmas Rock Storm egész napos programjának, melynek keretében összesen 12 hazai rock és metalcsapat koncertezik majd a csepeli szabadkikötőnél lévő, nemrég felújított Freeport Music Clubban, ahol a szervezők olcsó italárakkal és karácsonyi meglepetésekkel várják a nagyérdeműt.

A program egyik húzóneve az Iron Maidnem tribute-zenekar, akik - nem is kell ezt magyarázni - a brit heavy metal legenda, vagyis az Iron Maiden dalait játsszák, méghozzá nem is akármilyen színvonalon: a brit Vasszűz ugyan amúgy sem kerüli hazánkat, de az Iron Maidnemnek hála Magyarországon hónapról hónapra a példaképek buliján érezhetjük magunkat.. sőt: a magyar csapat néhány koncertje a britek számára is igazi kihívás lenne, hiszen a hazai gárda legutóbbi, tízéves születésnapi buliján öt klasszikus Maiden album teljes anyagát elnyomta. Szintén a heavy metal vonalat erősíti a Tűzmadár zenekar, akik progresszív elemekkel tűzdelt, modern alapokon nyugvó fémzenét játszanak, immár hét éve.

Az Xmas Rock Storm másik nagyágyúja a Cool Head Clan, akik anno lakótelepi punk-rock zenekarként indultak, de igazán találó elnevezést, jelzőt azóta sem talált senki Molics Zsolt zenekarára, akik amúgy a Szeresd a testem című Babysisters dal hírhedt CHC-verzióvájával váltak országszerte ismertté. Az Iron Maidnem mellett még egy feldolgozásokat is játszó zenekar, a jó 15 éve működő Snakebite is szerepel a Xmas Rock Stormon; e banda tagjai között két CHC-zenészt is találunk. Szintén szerepel 22-én a Machine Mouse, amely immár tíz éve része a hazai rockzenei életnek, és 2005-ben megjelent Vissza a jövőből című új albumával vett ismét lendületet. Emellett számos fiatal, feltörekvő csapat is bizonyíthat majd Csepelen: a Storm, a Graveyard, a Jawbreaker, a Quandary, az Inner Stream és a Házmester is színpadra áll majd a Xmas Rock Stormon.

Az ünnephez közeli időpontra tekintettel a szervezők karácsonyi meglepetésekkel fogadják a látogatókat. Jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, továbbá ezen a weboldalon.

Xmas Rock Storm - tudnivalók:
2006. december 22., péntek 15.00 órától
Budapest, Freeport Music Club (Csepel, Szabadkikötő út 5-7.)
Iron Maidnem, Machine Mouse, Cool Head Clan, Tűzmadár, Storm, Snakebite, Alcohol, Jawbreaker, Inner Stream, Házmester, Graveyard, Quandary koncertek
Belépő: 2200 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.ironmaidnem.hu/
http://www.machinemouse.hu/
http://www.coolheadclan.hu/
http://www.tuzmadar.hu/
http://storm.n-e-t.hu
http://www.alcoholmusic.hu/
http://jawbreakertheband.zajlik.hu/
http://www.graveyard.atw.hu/
http://www2.freeweb.hu/quandary/
http://www.freeport-music.hu

Top