Budapestre érkezik a Haunted

Május 20-án érkezik Budapestre a Haunted zenekar, nagyszabású európai turnéja keretében. Az egyre sikeresebb svéd csapat az amerikai Municipal Waste illetve a francia Lyzanxia felvezetése után mutatja majd be nekünk nyaktörő sebességű és dinamikájú thrash metalját.

Alig értek vissza a Dark Tranquillity-vel és a Scar Symmetry-vel közös amerikai turnéjukról, a Haunted tagjai ismét úton vannak: az öreg kontinenst immár főzenekarként alázzák majd le a thrash metal svéd fenegyerekei. Az együttes most a The Dead Eye című új albumát mutatja majd be, mely a második kiadvány a régi-új énekes visszatérése - és újra felfedezése - óta: a friss lemez és az azt megelőző rEVOLVEr is erőtől duzzadó, színvonalasan megírt dalokat rejt, melyek letaglózzák a hallgatót, de a dallamok sem hiányoznak belőlük.

Nem is meglepő ez a jó teljesítmény, hiszen az 1996-ban alakult gárda gerincét a Björler fivérek képezik, akik a '90-es évek egyik legnépszerűbb dallamos death metal zenekarának, az At The Gates-nek is meghatározó tagjai voltak, amely számos európai és amerikai csapatra volt nagy hatással, köztük a Black Dahlia Murderre, a Darkest Hour-ra vagy az As I Lay Dyingra.

A Haunted ma a Nuclear Blast kiadónál tevékenykedik, és a lemezek mellett számos videóklipet és egy koncert-DVD-t is kiadott: a Live Rounds in Tokyo ugyanúgy megmutatja a srácok hihetetlen energiájú koncertjeinek hangulatát, mint az új albumon található The Drowning című dalhoz készített koncertvideó-klip.

A 2001-ben alakult Municipal Waste lesz a turné első számú vendége: az amerikai gárda igen jó választásnak tűnik, hiszen a richmondi fiatalok talán még a svédeknél is őrültebb tempót diktálnak: a thrash-core együttes a tengeren túl már híres eszetlenül gyors és pörgős dalairól, és elsöprő lendületű élő koncertjeiről, melyeket vidámsággal, humorral fűszereznek, ahogy az morbid képvilágú lemezborítóikon, valamint a zenekari promófotókon is látható. Az est nyitóbandája a nem kevésbé extrém és agresszív zenét játszó francia Lyzanxia lesz.

A koncertre jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon, ahol akár otthon is nyomtathatunk magunknak belépőt, köszönhetően a HOMEticket szolgáltatásnak.

"Cursed Earth Europe 2007" - tudnivalók:

2007. május 20., vasárnap 19.00 óra
Budapest, Kultiplex
The Haunted, Municipal Waste, Lyzanxia koncertek
Belépő: elővételben 3500 Ft, a helyszínen 4000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.negativeart.hu
http://www.the-haunted.com
http://www.facethewaste.com
http://www.lyzanxia.com
Top