Candy Dulfer és barátai a Pecsa szabadtéri színpadán | TICKETPORTAL belépőjegyek karnyújtásnyira - koncert, fesztivál, színház, zenés színház, sport, mozi, szabadidő
modal window

Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

OK
|
0
A kosár üres

Ha már van fiókja, jelentkezzen be.

Keresés
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok
>>  Főoldal>>  TUDNIVALÓK>>  Candy Dulfer és barátai a Pecsa szabadtéri színpadán

Candy Dulfer és barátai a Pecsa szabadtéri színpadán

Július 24-én egy barátokból összeverődött zenekar élén látogat Budapestre az 1969-es keltezésű szexi altszaxis, Candy Dulfer, aki Prince és az egykori Eurythmicsből ismert Dave Stewart elsőszámú kedvence, az élőzene legnagyobb legendáival állt egy színpadon. A világon már szinte mindenhol bebizonyította, hogy nemcsak remek zenész, de zenekarvezetőként is elsőszámú, nem beszélve fantasztikus külsejéről, ami soha nem hagyja hidegen a férfirajongókat. A koncertre jegyek már kaphatók a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

A neves tenorszaxofonos, Hans Dulfer leánykája hat évesen vette először kézbe a hangszert. Tizenegy éves volt, amikor első stúdiófelvételére sor került, s első zenekarát tizennégy évesen alapította. A hölgy '87-ben Madonna előtt játszott a rotterdami Feyenoord Stadionban, később többször is összeállt Prince-szel, aki '93-as, Sax-a-go-go című albumára írt is egy számot.

Candy Dulfer stílusa szinte behatárolhatatlan, funk, blues, jazz, pop, house és jungle keveredik a zenéjében. Többször dolgozott az Euritmics-es Dave Stewarttal is: közös munkájuk a Cookie című szám, mely Robert Altman Cuki hagyatéka című filmjében is elhangzik.

A zenekar tagjai: Candy Dulfer –szaxofon,ének Rosie Gaines - ének Berget Lewis - ének Chance Howard – billentyű, ének Rhonda Smith – basszusgitár , ének Ulco Bed - gitár Thomas Bank - billentyű Kirk A. Johnson - dob

Rosie Gaines (ének) - Alig van olyan hangszer, amelyen nem tud játszani, ráadásul producer, dalszerző és a kilencvenes évek egyik legjellegzetesebb hangja. Elég, ha csak Prince és az NPG klasszikusaira, a Get Off-ra, a Creamre, a Diamonds and Pearls-re gondolunk. Rosie Prince-szel nemcsak turnézott, de közös lemezt is készítettek, természetesen elsöprő sikerrel. Prince-en kívül láthattuk még őt Snoop Dogg és Bootsie Collins produkcióban is, akik odavannak Rosie oly jellegzetes hangjáért és fantasztikus kisugárzásáért.

Rhonda Smith (basszusgitár, ének) - Leginkább Prince basszusgitáros-vokalistájaként lett ismert, akivel a kilencvenes évek elejétől végigturnézta a világot és számos albumán játszott, köztük a Musicology-n. Az említett évtized elején sikerült elérnie, hogy az egyik legfelkapottabb session zenészként tartsák számon, így a legtöbb világsztárral állt már egy színpadon. Rhonda két szólóalbumot is megjelentetett, Intellipop és Lost And Fund címmel.

Berget Lewis (ének) - Fantasztikus hangjával már a világ összes táján sikerült lenyűgöznie a közönséget. Olyan nagyságok mellett énekelt, mint Dave Stewart, Maceo Parker és Van Morrison. Szólóénekesként is sikeres, hiszen a tavalyi két kislemeze, az I Don’t Matter és az I’d Like To Teach The World To Sing egyaránt emelte a népszerűségét. Berget hangját mindezek felett ráadásul a legutóbbi Coca-Cola reklámból is ismerhetjük.

Chance Howard (billentyű, ének) - Candy zenésztársa Prince mellett a 2004-es Musicology turné óta. A The Time, Jimmy Jam és Terry Lewis, Alexander O’Neal, Johnny Gill, Gladys Knight, Patty LaBelle, Brian McKnight és Chaka Khan mellett egyaránt dolgozott producerként, billentyűsként és zeneszerzőként is. Tavaly csatlakozott Candy Blue Note japán turnéjához, fellépett vele a spanyol fesztiválokon és a North Sea Jazz Fesztiválon Koppenhágában, valamint a tavaly őszi európai turnéján is.

Ulco Bed (gitár) - Candy Dulfer Funky Stuff-jának tagja annak megalakulásától, 1984-től kezdve. Nagyon magasan képzett gitáros, aki rengeteg ismert művész mellett játszott élőben és stúdiózenészként egyaránt. Candy Grammy-díjra jelölt Saxuality albumának ő volt a producere és több dal szerzője is, csakúgy, mint a két évvel később megjelent Sax-A-Go-Go esetében. Ugyancsak részese volt Candy Big Girl és Girls Night Out albumainak, a Live In Amsterdamnak pedig társproducere is volt.

Thomas Bank (billentyű) - Olyan különböző stílusú zenészek mellett volt producer és billentyűs, mint Buckwheat, Trijntje Oosterhuis, Bob Color és persze Candy Dulfer. Candy Big Girl, For The Love Of You albumain szereplő dalainak szerzője, producere és aktív zenésze volt. Ezeken kívül a Live In Amsterdam társproducereként is jegyzi magát.

Candy Dulfer and Friends Summer Tour 2007
2007. július 24., kedd 20.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok Szabadtér
Belépő: 8500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
www.candydulfer.nl