Drakula - musical ősbemutató a Margitszigeten | TICKETPORTAL belépőjegyek karnyújtásnyira - koncert, fesztivál, színház, zenés színház, sport, mozi, szabadidő
modal window

Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

OK
|
0
A kosár üres

Ha már van fiókja, jelentkezzen be.

Keresés
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok
>>  Főoldal>>  AJÁNLÓK>>  Drakula - musical ősbemutató a Margitszigeten

Drakula - musical ősbemutató a Margitszigeten

Ősbemutatóra készülnek a Budpasti Nyári Fesztivál keretében: a Drakula című romantikus musical premierjét augusztus 16-án láthatja a közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Jegyek még kaphatók!

Az erdélyi vérszívó mítoszát Bram Stoker: Drakula című könyvének megjelenésével teremtette meg. A gyűlöletes vérszívó, a hírhedt történelmi alak, Vlad Tepes vámpír-gróf történetét emberek milliói ismerték meg világszerte. A félelmetes lényekben való hit gazdag és kiterjedt hagyományra épül, amelynek gyökerei egészen az ókori egyiptomi és görög irodalomig nyúlnak vissza. A Drakula név jelentése: sárkány.

Jonathan Harker, az ifjú angol ügyvéd azért utazik a Kárpátok közé, a hátborzongató várkastélyba, hogy nyélbe üsse Drakula londoni ingatlanvásárlásait. Még nem sejti, hogy miféle szörnyűséget szabadít ezzel a világra: a vámpír gróf ebben a nyugati metropolisban akar újabb áldozatokat szedni, újabb élőhalott segítőtársakat toborozni.
Miközben Harker a romos várban senyvedve tervezi reménytelennek tűnő menekülését, Drakula kísértethajója máris Anglia felé közelít, ahol két ártatlan fiatal nő készül a boldog házaséletre. Az egyik éppen Mina, Harker menyasszonya, aki kísértetiesen hasonlít a gróf 400 éve elhunyt jegyesére.
Barátaiknak, egy holland orvosprofesszornak, egy ifjú angol nemesnek és egy amerikai kalandornak minden bátorságukra és leleményességükre szükségük lesz, hogy elháríthassák a túlvilág pokoli támadását.

Óvakodjék hát a kedves és balszerencsés néző, és készüljön friss borzongásokra! A várkastély kapuja csikorogva kinyílik. Jegyek még kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

"Évszázadokig tudtam várni"
Drakula - romantikus musical-dráma ősbemutató Bram Stoker regénye nyomán
2007. augusztus 16., 17. (en.: augusztus 18.), 23., 24. (en.: augusztus 27.) 20:30
Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Szereposztás:
Drakula: Pintér Tibor
Jonathan: Nagy Balázs
Van Helsing: Mészáros László
Mina: Vörös Edit
Lucy: Gallusz Nikolett
Lelkész: Gesztesi Károly / Makrai Pál
Arthur: Mező Zoltán / Miskovics Róbert
Quinsey: Bencze Sándor / Berecz György
Az ördög hegedűse: Edvin Marton

Közreműködnek a Budapest Balett táncművészei és a Sziget Színház társulata
Zene: Mészáros László és Szemenyei János
Magyar változat: Laboda Kornél és Végh Ildikó

Kapcsolódó weboldalak:
https://www.drakulamusical.hu