Szilveszteri drumandbass: Bladerunnaz NYE 08

Budapest egyetlen nagyszabású szilveszteri drumandbass bulija a Citadellában vár ránk december 31-én, a Bladerunnaz szervezésében. December 24-ig 1500 forint kedvezménnyel szerezhetjük be jegyünket a két termes party-ra, melynek line-upjában hazai és külföldi vendégek egyaránt szerepelnek. jergyek kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

2007. december 31., hétfő
Budapest, Citadella
Belépő:

december 24-ig: 3500 HUF
december 27-28-29: 4000 HUF
helyszínen: 5000 HUF

Line-up:
Drum Club room:
Dom+Roland (DRP, Moving Shadow - UK) | 1h oldschool & 1 hour newschool set
MC Justyce (Metalheadz - UK)
Mindscape
Jade
Stealth
Migu
Samulkow
Different Drum room:
Nu:Tone (Hospital, Brand Nu - UK)
Lynx (Soul:r, Bingo, Creative Source - UK)
Bal
Safair
Longman
Statik
Ren

Dom & Roland (DR Productions, Moving Shadow)
A duót sejtető név mögött mindössze egy ember és kedvenc szintetizátora áll. Dominic Angas a drum and bass legsötétebb ágának legendás képviselője, aki saját szerzeményei mellett (Thunder, Trauma, Can't Punish Me, Parasite, Killa Bullet, Nanobugs, Soundwall) számos klasszikus hangmérnöke is (Subway, The Raven, Sonar, Mutant Jazz remix). Nevéhez fűződik a Trace egyik száma után csak tramen breaknek emlegetett ütemminta kifejlesztése is.
Emberünk a drum and bass termékeny producerei közül való, diszkográfiájának hossza vetekszik a másik mágus, Optical listájáéval. Dom több nagylemez, mixalbum és tengernyi maxi után szakítva a Moving Shadow-val, Dom & Roland Productions néven kiadót alapított. Az első maxin a Gridlok-kal közös Moodswings tarolt, Dom pedig szeretett Rolandját félretéve Matrix, Fierce, RymeTyme és Calyx társaságában stúdiózik.
Eközben várható egy új Dom nagylemez, amely a Through The Looking Glass címet viseli, és ezen kívül nem is enged róla sokat tudni gazdája a megjelenésig. Cserébe eláruljuk, hogy Dom mostanság egy ninjával dolgozgat közösen, aki nem más, mint a nemrég Budapesten is fellépett brazil Amon Tobin.

Nu:Tone (Hospital, Brand:Nu)
A kis Dan Gresham klimpírozni tanult és a Jesus College kórusában dalolászott, majd komolyan véve zenei képzését, tanulmányait a cambridge-i Durham Egyetem zeneművészeti szakán folytatta. Itt az egyetemi rádiónál ismerkedett meg egy bizonyos John B-vel, akinek műsorainál segédkezet, valamint közösen összehozták a 'Substance' nevű klubestet is a városban. A borzas hajú DJ látta meg először a fantáziát a Nu:Tone művésznevet felvevő Dan-ben , így egyenes út vezetett első maxijához John Beta nevű kiadójánál.
Tehetsége nem maradt titokban, hamarosan Tony Colman vette szárnyai alá a cambridge-i zenemanót, Nu:Tone a Hospital Records művésze lett. Saját számainak sikere mellett remixelésben is jeleskedik, erre példa ahogyan Lenny Fontana retrós 'Spread Love'-jába lehelt új életet, és ahogy V-örökzöld 'Strictly Social'-t formálta át saját képére első osztályúan. Akinek ez mind nem elég, azoknak még egy információ: Nu:Tone nem csak a törtekkel foglalkozik, Danism néven house-t is készít.
Nu:Tone idén nagylemezzel jelentkezett a Hospitalon. A Back of Beyond címet viselő albumon a szokásos Nu:Tone hangzás hallható, olyan közreműködőkkel mint a Commix, Logistics vagy Natalie Williams.

Lynx (Soul:r, Bingo, Creative Source - UK)
Steve Lynx a morcos drum and bass aranykorában az Underfire és Audio Blueprint kiadóknál gyártotta a minőségi neurofunkot. Kisebb szünet után teljesen új hangzással tért vissza, olyannal amitől tátva maradt például Marcus Intalex, Fabio vagy DJ Zinc szája is. Az említett urak kiadóinál maxikkal jelentkező Lynx jövőre az Intalex fémjelezte Soul:r kiadónál nagylemezt ad ki, ez is jelzi mekkora tehetségnek tartja Marcus.
A modern Lynx zenék ötletesek, hangsúlyos, gördülő ritmusokra épülnek és egyediségükkel olyannyira kiemelkednek a mezőnyből, mint a Commix, Breakage vagy Calibre alkotásai.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.myspace.com/bladerunnaz

Top