Pécsi Tavaszi Fesztivál: Richard Bona, Limón Dance Company

Az eseménysorozat számos világszínvonalú produkciót vonultat fel, és emellett különleges koncertekkel kapcsolódik a Reneszánsz Évéhez is. Érdemes lesz időben tájékozódni a programok felől, hiszen már elkezdődött a jegyek árusítása... kaphatók országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint ezen a weboldalon.

A programsorozat a Pécsi Kulturális Központ főszervezésében zajlik, és az Európa Kulturális Fővárosa program felvezető évének kiemelt eseménye. A kultúra tavaszi ünnepét ez alkalommal olyan világhírű művészek fellépése fémjelzi, mint az amerikai modern tánc meghatározó alakja, José Limón által alapított New York-i Limón Dance Company, vagy a basszusgitár fejedelmeként emlegetett kameruni származású Richad Bona, akinek jazz-világzenei együttesét latin-amerikai és fülöp-szigeteki zenészek tarkítják. A tavalyi program sikere nyomán ismét helyt kap a fesztiválban a Nemzetközi Jazz Hétvége, melyen a magyar zenekarok mellett horvát, spanyol és svájci együttesek mutatkoznak be.

A külföldi fellépők mellett számos kiváló hazai előadó tart estet a programsorozatban. A komolyzene kedvelői a Budapesti Vonósok és a Pécsi Egyetemi Kórus koncertjét hallgathatják, míg a hazai világzene műfaját a 2007-es Örökség Fesztiválon nagy sikert aratott Palya Bea képviseli, ezúttal Weöres Sándor Psychéjének feldolgozásával. A táncművészet iránt érdeklődők a Hattyúk tavát tekinthetik meg a Szegedi Kortárs Balett interpretációjában, illetve táncszínházi előadáson ismerkedhetnek meg a néptáncművészet új útjait kereső alkotók számos sikeres kamaradarabjával. A fesztiválszervezők a gyermekekre is gondoltak - számukra a Honvéd Táncszínház Lúdas Matyi című előadása nyújthat tartalmas szórakozást.

A Pécsi Tavaszi Fesztivál a 2008-as Reneszánsz Év programjához is csatlakozik. A reneszánsztól a jazzig címmel mutatja be Orlando di Lasso művének feldolgozását a Balázs Elemér Group, Núria Rial spanyol szopránénekesnő, valamint a Voces4 Ensemble. A Hunyadiak emlékére királyokat, szenteket és vitézeket énekel meg az a világzenei produkció, amelyben mások mellett közreműködik a Vujicsics, a Zurgó, a Musica Historica tagjai, valamint a műfaj elismert szólóénekes előadói.

Top