Wigwam: Rage és Kamelot koncertek áprilisban

Varázslatos dallamok és kőkemény riffek várják áprilisban a Wigwam Rock Clubba látogatókat, hiszen 13-án a Rage, 20-án pedig a Kamelot ad koncertet a legismertebb fővárosi rockclubban. A német heavy metal gárda két éve, az amerikai dallamos prog-power együttes pedig tavaly koncertezett utoljára Budapesten, és az akkori sikeres bulik után nem is csoda, hogy visszatérnek.. jegyek még kaphatók!

A Rage természetesen a koncert óta eltelt két évben sem pihent: a 2006-os Speak Of The Dead után idén adták ki Carved in Stone című új stúdiólemezüket, és egy koncertDVD-re is volt idejük. Míg a Speak Of The Dead inkább a Lingua Mortis szimfónikus vonalát vitte tovább, az új anyag a banda hagyományos profiljába illeszkedik... vagyis egyszerűen piszkos és erőteljes metal - ahogy szeretjük.

A zenekar életműve rendkívül kiterjedt, mindazonáltal az alapító énekes/basszeros Peavy Wagner sosem bonyolította túl az életet, sem a banda munkásságát, mely néhány évet leszámítva mindig is power-trio formában működött.. egyszerűen arra figyelt oda, hogy állatian jó zenészekkel vegye körül magát. 1999 óta dolgozik együtt a kivételes tehetségnek számító Peter Smolski gitárossal, a dobos pedig hosszú évekig az impresszív karrierrel rendelkező Mike Terrana volt.

Peavy és Victor Smolski az új albumon ismét megmutatta, milyen remek dalokat képesek közösen írni, és a Terranát leváltó André Hilgers beintegrálása is jól sikerült: az új dobos tele van friss ötletekkel és a Rage tempós nótáit is gond nélkül adja elő... erről április 13-án győződhetünk meg személyesen. Előttük a kellemes hangú énekeslánnyal feldobott osztrák Edenbridge, valamint a beszédes nevű, modern heavy metal zenéjét progresszív elemekkel tűzdelő orosz Freakozaks fokozza a hangulatot.

Az egy héttel később, április 20-án szereplő Kamelot tavaly áprilisi koncertje afféle lemezelőzetes fellépés volt, hiszen a Ghost Opera csak júniusban jelent meg. Az akkori Wigwamos koncerten elkötelezett rajongók százai hatották meg az amerikai együttest áradó szeretetükkel, és úgy tűnik, nemcsak a budapesti fellépés sikerült ilyen jól, ugyanis időközben megjelent az album extrákkal kiegészített, újrakiadott változata, limitált duplalemezes formátumban. A Ghost Opera - The Second Coming a stúdiólemez mellett négy bónusz dalt, 10 élő felvételt és két videóklipet is tartalmaz.

A Kamelot bő egy évtizedes működése alatt stabil rajongótábort épített ki magának, és dallamos power metal zenéjével elsősorban Európában aratott sikert - annak ellenére, hogy a csapat eredetileg Floridában alakult. A zenekar egyszerű, ámde annál fogósabb szintetizátortémákat ötvöz Thomas Youngblood lendületes gitártémáival és Roy Khan karakteres, egyben bizsergető énekhangjával, s az így összeálló fülbemászóan dallamos zenét mély érzelem- és gondolatvilágot tükröző dalszövegekkel egészítik ki, melyek hol egy távoli, hősi múlt képeit vetítik elénk, hol a mindennapi létezés, az emberi sors kérdéseit elemzik, személyes élményekből és irodalmi művekből egyaránt merítvén ihletet.

A Kamelot oldalán ezúttal a szintén dallamos power metal zenét játszó görög Firewind érkezik, és játszik a spanyol Forever Slave is, akik többek között Báthory Erzsébet életéről is készítettek már egy sötét fémoperát. A két koncertre jegyek elővételben kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

2008. április 13., vasárnap 19.00 óra
Budapest, Wigwam Rock Club
Rage, Edenbridge, Freakozaks koncertek
Belépő: 5500 Ft

2008. április 20., vasárnap 19.00 óra
Budapest, Wigwam Rock Club
Kamelot, Firewind, Forever Slave koncertek
Belépő: 6000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.rage-on.de/

http://www.kamelot.com/

http://www.edenbridge.org/

http://www.freakozaks.com/

http://www.firewind.gr/

http://www.foreverslave.com/

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/rage
http://www.myspace.com/kamelot

http://www.myspace.com/edenbridge

http://www.myspace.com/freakozaks

http://www.myspace.com/firewind

http://www.mysapce.com/foreverslavemusic

Top