Végre itt a Whitesnake: júliusban koncert Budapesten!

Szenzációs programmal bővül az idei nyár koncertkínálata: július 21-én Budapestre érkezik az utolsó igazi rocksztárok egyike, Dave Coverdale és 30 éves zenekara, a Whitesnake. A brit hardrock együttes bő tíz év elteltével ad ki áprilisban új lemezt. A Good To Be Bad album európai turnéjának budapesti állomását is minden bizonnyal hatalmas érdeklődés kíséri majd, már csak azért is, mert a zenekar előző magyarországi fellépése a mostoha időjárási körülmények miatt az utolsó pillanatban hiúsult meg.

Szívszorító látvánnyal zárult a Whitesnake 2006-os budapesti koncertje, méghozzá még azelőtt, hogy elkezdődhetett volna. A teljesen váratlanul, elementáris erővel lecsapó vihar darabokra szaggatta a koncert helyszínéül szolgáló Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadának tetőponyváját, és eláztatta a zenekar teljes felszerelését is... így akkor Coverdale-éknek nem volt más választása, mint a koncert lefújása. A budapesti fellépést szervező Concerto Music azóta dolgozik a pótláson, és erre most végre lehetőség adódott: 2008-as turnéja keretében újra hozzánk érkezik a Whitesnake!

A brit hardrock együttes és meghatározó frontembere, David Coverdale története a távoli múltba nyúlik vissza.. talán ennek is köszönhető, hogy a Kerrang! magazin egy szavazásán őt választották meg a világ utolsó igazi, nagybetűs Rocksztárának. Dave a Deep Purple énekeseként tűnt fel, majd a legenda első feloszlásakor kezdett önálló karrierbe, és néhány év alatt felépítette maga köré a Whitesnake zenekart, ami 1978-as megalakulása óta elsősorban saját zenei elképzeléseinek tökéletes kifejezőeszközeként működik - noha az is igaz, hogy Dave korántsem jött-ment zenészekkel dolgozott együtt: Steve Vai, John Lord és Ian Paice is megfordult a Whitesnake időről időre változó felállásában.

A rajongóknak majdnem 11 évet kellett várniuk az új stúdióalbumra, s e tizenegy év alatt rengeteg pletyka kapott szárnyra a zenekar jövőjéről. Coverdale-nek azonban végül megoldotta a problémákat: először is ismét sikerült egy friss, tettrekész zenészgárdát összetoborozni, és az újdonsült tagokkal egy diadalmas világturnét lebonyolítani. Az új zenésztársak, azon belül is a kiemelkedő gitártehetség, Doug Aldrich jelenléte teremtette meg az a légkört, amiben Dave ismét dalszerzésbe foghatott, méghozzá Doug aktív közreműködévésel. Mint Dave egy interjúban elmondta, a gitáros igazán lelkiismeretes és szerencsére a Whitesnake életérzést is sikerült magáévá tennie, úgyhogy remekül tudtak együttműködni az új nóták írása és a további munkálatok kapcsán is, s így 50-50 százalékban járultak hozzá a lemez megszületéséhez.. ilyesmi korábban nem fordult elő a Whitesnake története során.

A rajongók az együttes 30. születésnapja alkalmából nem is kaphattak volna szebb ajándékot, mint ez az új album, amely 11 tételt tartalmaz majd. A Good To Be Bad az együttes minden védjegyét felmutatja: friss, erőteljes, csodás dallamokkal teli hardrock lemezre készülhetünk, a zenekar eddigi egyik legjobb kiadványára. Dave szerint a Good To Be Bad ismét egy igazi, összetéveszthetetlen Whitesnake lemez, Coverdale igazi széruma az öregedés ellen!

Ugyan csak áprilisban jelenk meg, de a kiadó jóvoltából a rajongók minden nap meghallgathatnak egy dalt a korongról, egy erre a célra készült online lejátszón keresztül, ami ezen az oldalon érhető el. És persze a születésnapi ünneplés nem lenne teljes személyes találkozás nélkül, így a már most is világszerte turnézó zenekar júniusban európai körútra indul, mely természetesen Budapestet is érinti: a július 21-én, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán tartandó koncertre jegyek már kaphatók, méghozzá június elejéig kedvezményes áron, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon. Természetesen a 2006-os koncertre vásárolt, és vissza nem váltott belépők is érvényesek lesznek.

2008. július 21., hétfő 18.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpad
Whitesnake koncert + vendég
Belépő: 8500 Ft, június 2-ától 9500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.whitesnake.com

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.spv.de/whitesnake/widget/
http://www.myspace.com/whitesnake

Top