Ektomorf koncert Budapesten és Szegeden

Áprilisban itthonról indítja európai miniturnéját az egyik legsikeresebb magyar zenekar, az Ektomorf, mely szerte a világon a legnagyobb metalfesztiválok ünnepelt sztárja. Az új kiadónál megjelenő What Doesn't Kill Me albumot április 2-án Budapesten régi zenészcimborák, a Replika kíséretében mutatják be az A38 Hajón, de szerepel a német Debauchery, az Agressive Fear és a Dread the Moment is szerepel. Másnap az egész kompániába továbbáll Szegedre, ahol a Garaboncziásban játszanak, méghozzá a jópár hazai és külföldi csapatot felvonultató, két színpados Betonkeverő Feszt keretében. A korábbiakhoz hasonló mellbevágó lendület mellett különleges meglepetésekre számíthatunk Farkas Zotyáék részéről, így például egy akusztikus gitáron előadott dalra is. Tessék készülni!

Rajtad áll... az Ektomorflegújabb videóklipjének címe akár a csapat mottója is lehetne. A Farkas Zoltán vezette thrash metal gárda a viharsarki Mezőkovácsházáról küzdötte fel magát a világ leghíresebb fémzenekarai közé. Három évvel a legutóbbi, Outcast című kiadvány után What Doesn't Kill Me... címmel kerül a lemezboltok polcaira a csapat új lemeze, melyet immár az AFM Records ad ki, a producer viszont ugyanaz, mint az első nemzetközi sikert elért album esetén: a dán Tue Madsen olyan csapatokkal működött már együtt, mint a Haunted vagy a Mnemic.

Az Ektomorf pedig tényleg erősebb mint valaha: a lemez megjelenése előtt Zotya egy interjúkörúton járta be Európát, és számos hazai újságnak is interjút adott, a lemezmegjelenés után pedig főzenekarként indul az Ektomorf európai turnéra. Ennek első állomása a magyar főváros, és az április 2-ai, A38-as fellépés után rögtön Szeged következik majd. Csakúgy, mint az Ektomorf korábbi A38-as koncertjén, ezúttal is szerepel majd a jól ismert 2001-es Terrorista Turné egy másik szereplője is, méghozzá a Replika. A 15 éves jubileumára készülő, debreceni extrém thrash csapatot sokan - köztük Zotya is - a hazai színtér egyik legerősebb produkciójának tartják. Legfrissebb albumuk, a Másik világ kapujában a februárban megjelent a Rockinform mellékleteként is - csakúgy, mint korábban az Ektomorf Hangok című korábbi anyaga is.

A két zenekar tehát Budapesten és Szegeden is együtt játszik, s szintén ott lesz az Ektomorf turné három külföldi vendégzenekara, a német Agressive Fear, a Bread The Moment és a Debauchery is. Utóbbiak nem először láthatók magyarországi színpadon, s immár saját "rajongótáboruk"' is van. A srácok minden vad külsőség (művér és társai) ellenére rock 'n roll hatásokkal tűzdelt death metalt játszanak, ráadásul az énekes hangja külön megemlítendő: Chris Barnes rajongói (Cannibal Corpse, Six Feet Under, Torture Killer) biztosan felkapják majd a fejüket!

Az április 3-ai Betonkeverő Feszten amúgy jópár koncertet láthatnak az érdeklődők, hiszen a fővárosból érkező bandák mellé szegődik a hazai Agregator, az Armada és a Void, továbbá a Guerillas Romániából. Ez utóbbi bulira a helyszínen, a fővárosi eseményre pedig országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon válthatjuk meg jegyünket, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

2009. április 2., csütörtök 20 óra
Budapest, A38 hajó
Ektomorf, Replika, Debauchery, Agressive Fear, Dread The Moment koncertek
Belépő: március 15-ig 3400, utána 3700 Ft.

Betonkeverő Fesztivál
2009. április 3., péntek
Szeged, Garaboncziás
Ektomorf, Armada, Agregator, Guerillas (RO), Void, Debauchery, Agressive Fear, Dread The Moment koncertek
Belépő: 2990 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Ektomorf jegyek a Ticketportal partnerüzleteiben
EKtomorf koncertjegy vásárlása az interneten, akár otthoni jegynyomtatással

http://www.negativeart.hu
http://www.ektomorf.com
http://www.replikamusic.hu
http://www.debauchery.de
http://www.aggressivefear.com
http://www.myspace.com/dreadthemoment

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.youtube.com/watch?v=2wS_1EhAOws
http://www.youtube.com/watch?v=kwX6onypzOk

Top