Evergrey koncert - belépők már kaphatók!

Szeptember 18-án újra Budapesten járnak a progresszív heavy metal svéd mesterei. Az Evergrey ezúttal Torn című lemezét mutatja be a Dürer kertben, ahol az olasz-dán modern metal banda, a Chaoswave, valamint a hazai underground körökben népszerű, hosszú múltra visszatekintő Dethroners is szerepel.

Az Evergrey intelligens, komoly és dallamos metal zenéje kiváló hangszeres tudással társul, és sajátjuk a változatosság is, mely mindig lenyűgözi a nagyérdeműt. A svéd együttes dalai sohasem egysíkúak vagy kiszámíthatóak, de mindig világos koncepción alapulnak. A legutóbbi, Torn című albumot az énekes-gitáros Tom S. Englund így jellemezte: "Ez a 11 dal az In Search Of Truth és a Recreation Day című korábbi lemezek egyfajta modern keverékeként értelmezhető. Rendkívül dallamosra és gitárorientáltra sikerült, vagyis - úgy gondolom - éppen azt nyújtja, amit a rajongóink elvárnak tőlünk.

A mi hangulatunk az első albumok korához hasonlítható, amikor az anyag szinte magát írta meg, és nem számított, hogy egy-egy tétel éppen komor vagy optimista, kemény vagy inkább érzelgős." Englund szerint az Evergrey előző kiadványának jóval kísérletezőbb irányultsága után adta magát a lehetőség a gyökerekhez való visszatéréshez. "Két évvel ezelőtt szükségünk volt egy újfajta megközelítésre és egy külső producer bevonására.. csak hogy lássuk, hogyan lehet úgy dolgozni. Most azonban itt az idő, hogy visszatérjünk saját védjegyeinkhez."

Az új album segítségével a zenekar tovább folytathatja menetelését, csakúgy mint az elmúlt évtizedben: 1998 óta hét stúdiólemezt adtak ki, melyek mindegyike bekerült a top 20-ba otthonuk, Svédország slágerlistáin - az utolsó kettő például a 6. ill. 3. helyig jutott. Ráadásul DVD-jük egészen a listák legtetejéig száguldott, ott is maradt egy hónapig, majd Grammy díjra is jelölték Németországban. Az együttes olyan csapatokkal járta be többször a világot, mint az In Flames, a Nevermore, a Throwdown, az Arch Enemy, a Children Of Bodom vagy az Iced Earth.

Az igazi rajongók az idei turnén személyesen is elbeszélgethetnek az Evergrey tagjaival, egy nemrég meghirdetett pályázatnak köszönhetően. Ehhez nem kell mást tenni, mint elküldeni valamilyen, az együtteshez kapcsolódó alkotásunkat: lehet ez egy rajz, egy youtube videó, egy tetoválás vagy akár csak egy szép emlék. A zenekar által kiválasztott 2-2 nyertes minden országban ingyen mehet a buliba, bekukkanthat a csapat turnébuszába, ahol a tagok mellett egy nagy csomag "merch-cucc" is várja majd - pólók, CD-k, és minden, amire csak egy rajongó vágyhat. Az angol nyelvű jelentkezéseket az ország megjelölésével az evergreyfans@gmail.com címre várják.

A turnén a Chaoswave együttes is szerepel, amely ugyan olasz származásúként van megjelölve, valójában azonban fontos kiemelni a skandináv vonalat: ugyanis a délre költöző dán Henrik Guf Rangstrup volt az, aki megalakította anno a csapatot. A férfi és női énekessel színpadra álló együttes modern thrash metalt játszik, méghozzá nem is rosszul.. ezt mutatja, hogy legutóbbi, Dead Eye Dreaming című lemezükön a nagy példakép Steve Smyth (Nevermore) is elvállalt néhány gitárszólót.

A hazai fellépő a Dethroners, melynek februárban jelent meg Ovredriven Silence című új lemeze. A több mint egy évtizede Art Of Dethronement néven alakult zenekar hosszú és tiszteletre méltó életpályát futott be: első albumuk anno Madách Imre közismert drámáját dolgozta fel, közös koncerten szerepeltek az amerikai-osztrák Dead Soul Tribe, a brit Paradise Lost és Anathema zenekarokkal, 2005-ben pedig a Sziget Talentum színpadának szakmai zsűrije nekik ítélte tehetségkutató első díját.

2009.szeptember 18., péntek 19 óra
Budapest, Dürer kert
Evergrey, Chaoswave, The Dethroners koncertek
Belépő: 4500 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Evergrey koncertjegyek országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Evergrey jegyek az interneten, akár kezelési költésg nélkül, otthoni jegynyomtatással is
http://www.negativeart.hu
http://www.evergrey.net
http://www.chaoswave.it
http://www.dethroners.hu
http://www.durerkert.com

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/officialevergrey
http://www.myspace.com/chaoswave
http://www.myspace.com/dethroners

Top