Skyclad, Sacra Arcana koncert - Jegyek már kaphatók!

Skyclad koncert: a folk metal alapító Budapesten. Amikor a mai idők ifjú és tehetséges folk metal csapatainak tagsága beiratkozott az óvodába, akkor indulhatott az első közös próbákra a Skyclad legénysége. Bizony: a fémzenét hallgatók körében manapság népszerű folk metal műfaj kvázi létrehozója érkezik október 29-én Dürer kertbe, hogy egy tehetséges hazai követőjük, a Sacra Arcana társaságában mozgassa át az egybegyűltek testét és lelkét. A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon.

A Skycladre gyakran úgy hivatkoznak, mint a folk metal megteremtőjére. Ezzel valószínűleg nem is járunk messze az igazságtól.. mondjon valaki egy másik bandát, amely korábban társította a dobot, a gitárokat és a basszusgitárt furulyával, fuvolával, hegedűvel vagy harmonikával. Az így kapott keverékből rock vagy metal dalok is kipattanhatnak, úgyhogy a Skyclad kapcsán talán csak annyi biztos: zenéjük kapcsán garantáltan jobb kedvre derülünk, s talán még a tánchoz is megjön a hangulatunk. Az együttes hírnevét anno éppen ez, no meg a megbízhatóan magas színvonalú lemezek egész sora és számos turné- és fesztiválfellépés teremtette meg.
A kilencvenes években a zenekar a tagcserék ellenére is menetelt előre, és folytatta saját stílusuk, zenei mondanivalójuk kibontását, olyan albumok révén, mint a ‘Irrational Anthems (1996), ‘Oui Avant Garde a Chance’ (1996), ‘The Answer Machine’ (1997) és a ‘Vintage Whine’ (1999), s az évtized végén egy akusztikus turnén is végigjárták Európát. 2000-ben aztán Folkémon címen egy keményebb hangzású lemezzel jelentek meg, és a fémzene olyan rangos fesztiváljain léptek fel, mint a Gods Of Metal vagy a Wacken.
A Folkémon végül egy korszak lezáródásának bizonyult, hiszen az alapító énekes Martin Walkyier ekkor távozott a zenekarból. A váltás után a Skyclad a népzene felé fordult, ahogy ez érezhető ’No Daylights Nor Heeltaps’ és a Semblance Of Normality című albumokon, melyen a szokásos népzenei hangszerek mellett a Royal Philharmonic Orchestra is közreműködött, nagy sikert hozva a lemeznek a média és a rajongók körében egyaránt.
‘In The… All Together’ a címe a zenekar régóta várt, s végül idén tavasszal, az olasz Scarlet Records gondozásában megjelent új albumának. A zenekar immár 12. albuma hozza a formát: pörgős muzsikát hallhatunk a jól megszokott, ízes népzenei motívumokkal, friss és dinamikus megközelítésből.
A régi, középkori, misztikumokban és legendákban gazdag időket idézi majd fel a hazai Sacra Arcana zenéje. Az együttes elképzelése a 2001-es kezdetektől az volt, hogy a metal zenét a népzenével ötvözve a magyar mondavilág és a magyar történelem egyes mozzanatait adhassák át a hallgatók felé. Ennek érdekében a klasszikus felállást egy hegedűvel egészítették ki, hogy ne csak a dallamban, hanem a hangzásban is közelítsék a népzenét. A magyar népzenei elemek mellett angol, ír és egy kis keleti hatást említhetünk meg; már csak ezért is lesz a Sacra Arcana jó választás a Skyclad elé, nem is beszélve arról a tényről, hogy idén meg nem is láthatta őket élőben a rajongósereg! Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és – kezelési költség nélkül is – a www.ticketportal.hu oldalon.

a Negative Art bemutatja:
2009. október 29., 20 óra
Budapest, Dürer kert
Skyclad, Sacra Arcana koncertek
Belépő: elővételben 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Koncertjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Koncertjegyek akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül
http://www.skycladmusic.co.uk
http://www.sacraarcana.hu
https://www.ticketportal.hu
www.negativeart.hu
http://www.myspace.com/officialskyclad
http://www.myspace.com/sacraarcana

Top