Stratovarius koncert a PeCsában - Belépők már kaphatók! | TICKETPORTAL belépőjegyek karnyújtásnyira - koncert, fesztivál, színház, zenés színház, sport, mozi, szabadidő
modal window

Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

OK
|
0
A kosár üres

Ha már van fiókja, jelentkezzen be.

Keresés
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok
>>  Főoldal>>  AJÁNLÓK>>  Stratovarius koncert a PeCsában - Belépők már kaphatók!

Stratovarius koncert a PeCsában - Belépők már kaphatók!

Amit pár éve még elképzelhetetlennek tartottunk, most mégis megtörtént! A Stratovarius legénysége újra összeállt, lemezt készítettek, ráadásul turnéra is indulnak, és - 4 év után  újra - január 26-án Budapesten, a Petőfi Csarnok színpadán is megtekinthetjük őket. A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban és az alábbi weboldalon.

StratovariusA Stratovarius zenei világa a dallamos power metalból építkezik, sok helyütt szimfonikus elemekkel tarkítva. A legnépszerűbb finn zenekarok között vannak, több millió eladott lemezzel. 1984-ben még Black Water néven alapították az együttest, majd - ahogy szokásos - az elkövetkező idő a saját hang keresésével telt - tagcserékkel kísérve. A következő évben vették fel a Stratovarius nevet (a Stratocaster és Stradivarius egyfajta kombinációja) és beszállt egy bizonyos Timo Tolkki gitáros.. A neoklasszikus ízt is ő hozta be az együttes világába és a fő dalszerzővé vált. Sőt, kezdetben még az énekesi teendőket is magára vállalta.
Timo Kotipelto énekes először az 1995-ös Fourth Dimension albumon mutatkozott be a csapatban, a lemez pedig hatalmas siker lett. Ezután csatlakozott az Yngwie Malmsteen mellett hírnevet szerző Jens Johansson billentyűs; és Jörg Michael dobos. Innentől fogva indult meg a sikertörténetük, lemezről-lemezre egyre nagyobb rajongói bázist kialakítva. Ezen időszak alatt maradandó power metal himnuszokat írtak, Magyarországra is visszajártak koncertezni. A zenekar később többször válságba került (problémák a kiadókkal, többszöri tagkirúgások és végül Tolkki távozása nehezítette életüket), de végül mégis fel tudott állni.
2008 májusa volt a fordulópont, amikor Timo Tolkki jóváhagyta a Stratovarius további működését: Kotipeltoék nem csak a nevet, hanem a korábbi dalok jogait is megkapták. Augusztusra már be is jelentették a gitáros utódját, a fiatal Matias Kupiainen személyében. A gitárzseni a Solaris-on már megcsillogtatja tehetségét, a lemez legerősebb dalaiban szerzőként szerepel. Ezen az albumon tudta megmutatni végre a banda, hogy Timo Tolkki nélkül is van létjogosultságuk és együtt is remek dalokat tudnak írni. A januári koncerten pedig mindenki saját fülével is tanúbizonyságot szerezhet erről.
A szintén szereplő finn Tracedawn legénysége már többször bizonyított, hogy fiatal koruk ellenére nem félnek a nagy színpadoktól: a közönségnek és a kritikusoknak is tátva maradt a szájuk a csapatot hallva. Többek között a Wacken fesztiválon és az Ensiferummal közös turnéjukon is megmutatták, hogy olyan mesterei a hangszereiknek, amit az ő korukban kevesen mondhatnak el magukról. A kezdést a ciprusi Winter’s Verge vállalja majd magára, akik szintén dallamos power metalban utaznak. A koncertre jegyeket a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon vásárolhatunk.

Tudnivalók:
2010. január 26., kedd 19.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Stratovarius, Tracedawn, Winter’s Verge koncertek
Belépő: 6500 Ft., január 1-től: 6900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Koncertjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Koncertjegyek akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül 
https://www.stratovarius.com/
https://www.concerto.hu
https://www.ticketportal.hu
https://www.myspace.com/officialstratovarius
https://www.myspace.com/tracedawn
https://www.myspace.com/wintersverge