Overkill koncert: thrash legendák 2011-ben

A veterán amerikai thrasherek a német Destruction oldalán érkeznek Budapestre. Minden jel szerint a 2011-es évben sem kell attól tartanunk, hogy az ideinél rosszabb koncertkínálatban lesz majd részünk, hiszen már most be lett harangozva egy igazán brutálisnak ígérkező koncert est március 11-ére. A thrash metal legnagyobb, soha meg nem alkuvó legendái közül két csapat, az Overkill és a Destruction érkezik a budapesti Petőfi Csarnokba, méghozzá a szintén neves Heathen és a belga After All társaságában. A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáibanés az alábbi weboldalon.

OverkillA New Jersey-ből származó Overkill helytállása a színtéren példaértékű: több mint 20 évvel és 15 albummal a hátuk mögött is hűek maradtak a gyökereikhez és a rajongóikhoz egyaránt. Mindvégig kitartottak a kezdeti irányvonal mellett: brutális tempók és szélvészgyors gitártémák, melyek igazán a koncerteken érik el pusztító hatásukat.
A DestructionNémetországban számít akkora úttörőnek, mint az előbb említett Overkill az USA-ban. A gyors, technikás riffelésre épülő zenék térnyerésében vitathatatlan a szerepük, s az újabb kori thrash bandák mindannyian óriási hatásként tekintenek rájuk. Ők is több mint 20 éve nyomják a fémzenét, bármiféle megalkuvás nélkül. Magyarországon is kultuszstátuszba kerültek, és mivel az első lemezeik óta egy teljes generáció nőtt fel, a koncerten a - nosztalgia jegyében - régi klasszikusokra is biztosan lehet számítani.
A turnén a kísérő a bő két évtizede működő belgaAfter All és az amerikaiHeathen, akik szintén régi motorosok a szakmában: a csapat 1984-ben alakult a legendás Bay Area-ban, ami olyan thrash zenekarokat termelt ki, mint például az Exodus, a Testament vagy a Death Angel. A 2000-es évek elején szervezték újra a bandát, azóta is kitartóan turnéznak és a zenekar legsikeresebb periódusát idéző formát nyújtanak minden egyes koncerten. Jegyeket már lehet vásárolni - idén még kedvezményes áron - a Ticketportal hálózatában, köztük az ismert rockboltokban is!

A Concerto Music bemutatja: Killfest 2011
2011. március 11., péntek 19.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Overkill, Destruction, Heathen, After All koncertek
Belépő: 5900 Ft., január 1-től 6900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Koncertjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Belépők akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül 
http://www.concerto.hu
http://wreckingcrew.com/Ironbound
http://www.destruction.de
http://www.afterall.be
https://www.ticketportal.hu 

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/overkill
http://www.myspace.com/officialdestruction
http://www.myspace.com/heathenmetal

Top