15 éves a Hooligans - jubileumi nagykoncert a Sportarénában

Talán Tóth Tibi és Kiss Endi sem gondolták volna, amikor egykor együtt ültek az általános iskola padjaiban, hogy sok évvel később az ország egyik legnépszerűbb zenekarának alapítótagjaként fennállásuk tizenötödik évét a Papp László Budapest Sportarénában ünneplik majd!

Mégis. A Hooligans együttes ennyi év kitartó küzdelme, szépsége, buktatói, sikerei után végre ezen az igazán hozzájuk méltó helyen, egy óriási, eddig még soha, sehol nem látott színpadi show keretében ünneplik majd tizenöt éves születésnapjukat december 11-én!

Tóth Tibi, Kiss Endi, Ördög Csipa Tibor és Késmárki Zsolt számára a nagy eseményre való felkészülés természetesen nem a próbákkal kezdődik majd, annál is inkább, mert a fiúk folyamatosan „edzésben” vannak, hiszen mint az előző években mindig, idén is rengeteg koncertjük van.

Az évforduló miatt azonban ez az év mégis más lesz, mint az előzőek. A zenekar ugyanis megújította honlapját, új videoklipet készítettek a Küzdj az álmodért! című dalukra, amelyet a tavaly év végén megjelent, 8szemközt című albumukon hallhatunk. Ezek után a srácok megjelentetnek egy dupla válogatáslemezt is októberben a legnagyobb slágerekkel és a legnépszerűbb dalaikkal, és már készül a róluk szóló dokumentumregény is.

Aki rendszeresen jár a Hooligans koncertjeire, az már sejtheti majd, hogy melyek lesznek azok a dalok, amelyek szerepelnek majd az albumon, hiszen a fiúk a most indult jubileumi országos turnén ezeket adják elő majd élőben.

A soha, még sehol nem látott show azonban minden kétséget kizáróan december 11-én, a Papp László Budapest Sportarénában lesz!

...És egy kis áttekintés...

...számokkal

8 album, 23 videoklip, 1 platinalemez, 3 aranylemez, 4 Fonogram-díj, 2 Viva Comet-díj, 1 Bravo Otto-díj, 1 Popcorn-díj, 1 Jakab Líra díj, 1 Arany Nyíl-díj

...szavakkal

A Hooligans együttes pályafutása szülővárosukban, Szerencsen kezdődött, ahol a gitáros Tóth Tibi és a dobos Kiss Endi együtt jártak általános iskolába. Már ekkor is csak a zenélésen járt az eszük, nem csoda, hogy kilenc évesen már túl voltak életük első koncertjén! A következő hét évben a két alapító tagon kívül több zenész is megfordult a zenekarban, míg végre rátaláltak az „igazira” az énekes poszton, aki nem más volt, mint Csipa, azaz Ördög Tibor!

Tizenhat évesen még a Ramses nevet választották, de miután letöltötték kötelező katonai szolgálatukat, Budapestre költöztek, ahol már Dance néven koncerteztek. Hamarosan megjelent első lemezük, sőt hírük eljutott az ország határain túlra is. Romániában negyvenezer ember előtt játszott a csapat, és felléptek számos környező országban is. Ők nyitották meg a Scorpions koncertjét a Budapest Sportcsarnokban, 1996-ban pedig a három szerencsi srác újra megrázta magát, és Móricz Norbert basszusgitásrossal kiegészülve megalakították a Hooligans zenekart!

Első lemezük 1997-ben még saját kiadásban jelent meg Nem hall, nem lát, nem beszél címmel, amelyhez két videóklip is készült. Egy év múlva már újabb albummal lepték meg rajongóikat Mesét, álmot, mámort címmel, ekkor már a szombathelyi KO Records gondozásában. Tovább bővült a klipes nóták száma is, hiszen ekkor forgatták a Meleg vonat a Münchausen és a Hárem filmes verzióit is. 1999 szilveszterére egy maxi CD-t hozott ki a zenekar, Álomférfiak címmel.

2000 őszén újabb előrelépést jelentett a huligánok számára az, hogy leszerződtette őket az EMI nemzetközi kiadó. A Tartson örökké című maxi lett az együttes első igazi rádiós slágere, mely a Hooligans mások albumára került fel. A Kánaán című nagylemez, melyen a már említett nóta mellett olyan slágerek szerepelnek még, mint A vér nem válik vízzé, hatalmas sikert aratott, és mintegy tízezer példányban kelt el!

Az igazi áttörés 2003 októbere volt a zenekar életében, amikor elkészült az új album, amelynek már a címe is árulkodó volt, hiszen a borítón csak ennyi állt: Szenzáció! Ennek volt az első kislemeze a Királylány című dal, amely meghozta azt a sikert a zenekarnak, amelyről minden együttes álmodozik. A rádiókból dübörgött a nóta, a fiúk azóta is fellépésről-fellépésre mennek, és fergeteges hangulatú koncerteket adnak országszerte és a határon túl.

Már-már felülmúlhatatlannak tűnt ennek a dalnak a sikere, de a Játszom című nóta még ezt is felülmúlta. A dalhoz nagyszerű klip készült, mely a VIVA legjátszottabb videói közé tartozott. Az album harmadik – utolsó – maxija Legyen valami címmel látott napvilágot, és a zúzós dal azonnal felrázta az egész országot a Játszom melankóliájából.

A „szenzációs” platinalemez után a zenekar nem állt meg, 2005-ben elkészítette új albumát, melynek címe Vírus! lett. Az első dal, a Szabadon ismét kirobbanó rádiós sikert aratott, és az album túlszárnyalta a Szenzáció! népszerűségét is.

2006-ban kerül a boltokba a Hooligans zenekar hatodik albuma, a Bohémélet. A fiúk bevallása szerint a stúdióban eltöltött órák számát tekintve ezen a lemezen dolgoztak a legtöbbet. Ez egyben jubileumi album is volt, hiszen ebben az évben ünnepelte a banda megalakulásának tizedik évfordulóját. Az album első kislemeze, a Félember című dal ismét a rádiós listák élén tarolt, videoklipje pedig a magyar zenetévé nézőinek kedvence lett. Az évforduló egy változást is hozott a csapat életében, hiszen 2007. februárjában Móricz Norbert helyére Késmárki Zsolt basszusgitáros lépett, aki napjainkig is oszlopos tagja a Hooligans-nek.

2008-ban a rockzene rosszfiúi ismét magukra zárták a stúdió ajtaját, hogy negyed évnyi munka után szélesre tárják, és bepillanthassunk Csipáék Privát Mennyország-ába. Az induló slágerhez, az Eljátszott gyémánt-hoz videoklip is készült. A fiúk nem tétlenkedtek a két utolsó album elkészítése közötti időszakban sem. 2009 végén megjelent DVD-n a június 13-án adott fergeteges koncertjük Live in Pecsa 2009. 06. 13. címen. A zenekar első DVD-je karrierjük legfontosabb alkotásainak egyedülálló gyűjteménye.

Két év várakozás után, 2010 decemberében napvilágot látott a legújabb Hooligans lemez, a 8Szemközt! Az új albumon a zenekar hozza a tőle megszokott hangzás és szövegvilágot, amit jól tükröz nyár slágere, az Illúzió is, mely egyértelműen tarolt a rádiós és televíziós játszási listákon. A szerzeményhez formabontó klip készült digitális technikával, mely – a nóta címéhez méltóan – a fantázia világába kalauzolta a nézőket.

A folytatást pedig már tudjuk: a fiúk eddigi pályafutásuk talán legnagyobb mérföldkövéhez érnek majd, amikor december 11-én a Papp László Budapest Sportaréna színpadán ünneplik majd tizenöt éves fennállásukat!

A Danubius Music bemutatja:
Hooligans - 15 éves jubileumi koncert
2011. december 11., vasárnap 20.00 óra
Papp László Budapest Sportaréna
Ár: 2 900 - 10 900 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Hooligans koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Hooligans koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top