Adrenaline Mob: Mike Portnoy új galerije Budapesten koncertezik!

Adrenaline Mob, vagyis az „Adrenalin Bagázs”. Ez a neve annak a nemrég alakult „zenei galerinek”, amelynek a Symphony X énekes Russel Allen, a korábbi Dream Theater és Avenged Sevenfold dobos Mike Portnoy, és a Sonic Stomp pengetős zsenije, Mike Orlando képezi alapító tagságát. A geng stílszerűen Omertàra keresztelt debütáló albuma hatalmas sikert aratott, június 15-én pedig személyesen is hűséget esküdhetünk a groove metal maffiának: ezen a napon ugyanis a Petőfi Csarnokban zenélnek majd!

Az Omertà (ami nagyjából annyit tesz maffiakörökben, hogy „a hallgatás törvénye”) megjelenése után már bizton állítható: egy igazi plafonszaggató groove metal zenekart hozott össze a Dream Theater egykori dobosa, Mike Portnoy, a Symphony X énekesként ismert Dave Allen és a Sonic Stompban gitározó Mike Orlando. Az Adrenaline Mob debütáló nagylemeze tele van jobbnál jobb morcos heavy metal himnuszokkal, amelyek éppen a kellő arányban keverik a hangszeres mesterkedést és feszes formaságokat a dögös és sodró hangulatokkal ahhoz, hogy rabul ejtsenek minket. Jó példa erre az első maxin megjelent Undaunted is: http://youtu.be/TJkIy1IqBGc

A lemezen található remek dalok, és persze a tagok háta mögött álló több millió eladott lemez és számtalan teltházas koncert biztosítja azt, hogy a 2011-ben alakult, logójával és borítóival is „maffia stílust” felvevő amerikai supergroup hamarosan világhírnévre tegyen szert. Allen és Portnoy évek óta tudta, hogy előbb-utóbb össze kell állniuk egy közös zenekarban – már 2005 óta jó barátok voltak, amikor Portnoy beválogatta a Symphony X-et a Megadeth „Giganturnéjának” fellépői közé. Később a Dream Theater 2007-es európai körútján is közösen szerepeltek, és ekkor főzték ki az új együttes ötletét.

„Valahol a szívem mélyén mindig éreztem, hogy szívesen játszanék együtt Portnoy-jal egy ilyen őrült bandában, hiszen korábban egyikünk sem csinált még ilyet – mondta el Russel Allen mosolyogva. – estéről estére végignéztem a Dream Theater koncertjeit, és mindig azt gondoltam magamban: ez az ürge valójában egy vérbeli rockdobos egy progzenekarban! Ez már csak abból is látszott, hogy mindig mindent megtett, hogy ő csapja a legnagyobb a cirkuszt, és hatalmas energia áradt belőle, ami engem is magával ragadott.”

Mike Portnoy-nak is hasonló érzései voltak: „Elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb együtt kezdjünk valamibe, de az a zenekar még annál is sokkal jobb érzésekkel tölt el, mint amire számítottam. Ez egy friss, új zenekar, egy új hangzás, igazi új kezdet – jelentette ki. – Felejtsük el hogy ki mit csinált korábban. Nagy büszkeséggel és hálával gondolok vissza a Dream Theaterben eltöltött 25 évemre, de itt volt már az ideje új fejezetet nyitni. Talán egy kicsit olyan ez, ahogy Dave Grohl előtt nyitott új távlatokat a Foo Fighters. Én legalábbis így gondolok erre.”

„A kémia mindenesetre rögtön működött!” – teszi hozzá a gitárosként csatlakozott Mike Orlando, és a repülőrajttal valóban nem volt gond: az Adrenaline Mob az első EP megjelenése után máris a Godsmack-kel turnézhatott 2011-ben, miközben folyt a munka az első albumon is. Eközben kialakult a mai felállás is: az alapító hármas mellé a basszusgitárosi posztra végül az a John Moyer került, aki a „hétköznapokban” Disturbed zenekart erősíti.

Az Adrenaline Mob egyik nagy előnye, hogy lehetőséget ad minden tagnak arra, hogy kibontakoztassa önmagát. Persze ez a bagázs nem csak arra szolgál, hogy a tagok jól érezzék magukat, hanem hogy mindenki más is.. Ahogy Orlando magyarázza: „Ebben a csapatban az Omertà nem a hallgatás törvénye, hanem az a fogadalom, amellyel csatlakozol a maffiánkhoz, és így testvérekké válunk. Azt akarjuk, hogy Te is légy tagja a családnak!” A hazai koncertre június 15-én kerül sor a Petőfi Csarnok kisszínpadán, azaz a Pecsa Music Clubban.

a Livesounds bemutatja:
2012. június 15., péntek 20 óra
Budapest, PeCsa Music Club
Adrenaline Mob koncert
Belépő: 6500 Ft, a koncert napján 6900 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek az Adrenaline Mob koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Adrenaline Mob koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top