Delain: a melodikus metal új trónkövetelői Budapesten

A Nightwish és az Epica mellett a holland Delain neve is egyre sűrűbben kerül elő, ha a legkiemelkedőbb szimfonikus metal bandákat vesszük sorra. A hazánkban vövekvő népszerűségnek örvendő zenekar ezúttal a budapesti Club 202-ben ad koncertet május 2-án. Testközelből szembesülhetünk az angyali dallamokkal és Charlotte Wessels énekesnő elbűvölő szépségével. Az estét Amanda Somerville új metal projectje, a Trillium és az atlantai Halcyon Way fellépése egészíti ki.

Martijn Westerholt billentyűs egy sajnálatos betegség miatt kényszerült elhagyni a Within Temptation sorait, de nem hagyott fel a dalszerzéssel, és egy még monumentálisabb zenei összeállítással kívánt visszatérni. Így született meg 2002-ben a Delain, ami kezdetben gothic rock projektnek indult, élő fellépések nélkül. A Lucidity névre keresztelt bemutatkozó albumon olyan kivételes zenészek nyújtottak segítséget a felvételekhez, mint Marko Hielata (Nightwish), Jan Yrlund (ex-Lacrimosa) és a norvég énekesnő, Liv Kristine (ex-Theatre of Tragedy, Leaves’ Eyes). A népszerű holland zenészek sem maradtak ki a sorból: Within Temptation, Epica, God Dethroned tagok is képviseltették magukat.

De, ami a legfontosabb: ekkor bukkant fel a még csak 18 esztendős Charlotte Wessels énekesnő, aki az énektémák túlnyomó többségéért felelős. Magával ragadó, elképesztően erős és sokszínű énekhangja nem is hasonlítható a stílus többi, operába illő túnusú vokalistához. Az aprólékosan megkomponált számok hatalmas sikert arattak a szimfonikus metal rajongói körében, és egyre többen követelték, hogy élőben is láthassák a formációt. Így alakult át a project szilárd összeállítású zenekarrá. A második lemezen ennek köszönhetően már kevesebb vendég szerepelt, az állandó tagsággal a banda stílusa is kiforrott. Zenéjüket a következő képpel lehet szemléltetni: képzelj el egy olyan a billentyűhangzást, ami esőcseppek formájában lép be, aztán egy ádázul örvénylő folyóvá duzzad, amit a gitárriffek könyörtelenül szétzúznak. És ez csak egyetlen kép a zenekar sokoldalú repertoárjából.

A We Are The Others címen új lemezzel jelentkező együttes a kiadós turnék után ismét bőséges időt szentelt az anyag megírására, hogy az eddigi életműbe tökéletesen illeszkedő albumot hallhassanak a rajongók. Természetesen alig várják, hogy élőben is bemutathassák a szerzeményeket - kedvcsináló: http://youtu.be/6x1rAmjJt5E

A turnéra nagyszerű vendégeket hoznak magukkal Martijnék: A varázslatos hangú Amanda Somerville olyan kiválóságokkal dolgozott már együtt, mint az After Forever, az Edguy, a Kamelot, az Epica vagy az Avantasia. Ezúttal saját saját - Trilliumra keresztelt - metal projectjét mutatja be a hazai publikumnak. A bemelegítés szerepét az atlantai Halcyon Way látja el, akiknek zenéjében egyaránt megtalálható a Nevermore vagy a Testament súlyossága. Énektémáik között a lágy melódiák és az agresszív megoldások szintén helyet kapnak. A május 2-ai estére belépőnket megvásárolhatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá kezelési költség nélkül a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja: We Are the Others Tour 2012
2012. május 2., szerda 19 óra
Budapest, Club 202
Delain, Amanda Somerville’s Trillium, Halcyon Way koncertek
Belépő: 3900 Ft elővételben, 4900 Ft a koncert napján


Kapcsolodó weboldalak:
Jegyek a Delian koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Delain koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top