Anneke van Giersbergen Budapesten lép fel

Jó szokásához híven idén is új albummal jelentkezik Anneke van Giersbergen. Az Everything Is Changing című lemez címéhez méltóan rendkívül változatos, és ezzel jól beleillik eddigi lemezeinek sorába. A 2007-ben szólópályára lépett holland Anneke sokaknak a ’90-es évek második feléből, a The Gathering mosolygós énekesnőjeként lehet ismerős. Legújabb turnéja sem hagyja ki hazánkat: május 30-án, ezúttal a budapesti Club 202-be hozza el zenekarát - és sokszínű zenei életművét.



Hatalmas érdeklődés övezi Anneke vadonatúj lemezét, aminek a címe is sokat sejtető (Minden változik), és az a tény sem elhanyagolható, hogy az énekesnőnek ez az első olyan felvétele, ami a saját neve alatt jelent meg és nem zenekari – vagyis az Agua de Annique - formációval. A lemezelőzetes Feel Alive klipje egy csapásra óriási szenzáció lett az interneten, hiszen Anneke szó szerint csak és kizárólag saját elbűvölő személyiségét használja benne ahhoz, hogy magával ragadjon: http://youtu.be/b2FPxUROlPA

Saját elmondása szerint ezzel a felvétellel egy ismételt útkeresési periódust zárt le, mert saját magának is újra kellett értelmeznie, hogy mi a célja a művészetével és hogyan tudja leginkább kifejezni gondolatait. Nagyon személyes lett a végeredmény, mely az elmúlt évek változásait foglalta dalokba. Szívből jövő éneke még kifejezőbb, mint valaha.

Anneke tizenhárom évig volt vezetője Hollandia legismertebb melankolikus rock/metal zenekarának, a The Gatheringnek, de az óriási siker ellenére is le tudta zárni életének ezt a fejezetét, hogy inkább családjára és saját együttesére, az Agua de Annique-ra koncentrálhasson. Kisugárzása, időről időre megújuló szöveg- és énekvilága egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy törekvéseit siker koronázta, s így Hollandiában ma már nem csak mint a Gathering világhírű énekesnőjeként, hanem a jelen egyik jelentős popelőadójaként tartják számon.

Az estét a szintén holland Kill Ferelli és a Németországból érkező Frames fellépése egészíti ki, s utóbbi esetben egy szintén elbűvölő hölgy, Kelly Kockelkoren áll majd mikrofon mögött. A három zenekart május 30-án láthatjuk a Club 202-ben, jegyek már kaphatók a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - vagy a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja: Everything is Changing Tour
2012. május 30., szerda 19.00 óra
Budapest, Club 202
Anneke van Giersbergen, Frames, Kill Ferelli koncertek

Kapcsolodó weboldalak:
Jegyek a Anneke van Giersbergen koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Anneke van Giersbergen koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással
Top