Újabb fellépő a FEZEN-en: jön az Arch Enemy!

Nagyapáink idején a mozi kizárólag fekete-fehérben mesélte történeteit, és a korai nyomdatechnikák korlátainak köszönhetően a lapok, kötetek is mellőzték a többi színt. A zene viszont mindig is színes művészeti ágnak számított, ezek keverése pedig szinte egyidős felbukkanásukkal. Vannak stílusok, melyek viszonylag szűkös eszköztárral dolgoznak, de a rockzene nem csak feketéből és szürkéből áll, sőt mára a létező összes szín összes árnyalata élénken fellelhető benne. Ebben óriási szerepet játszottak az olyan úttörő jelentőségű zenekarok, mint például a Deep Purple, amely rengeteg sajátos megoldást talált arra, hogy újabb és újabb stíluselemekkel gazdagítsák a rock amúgy is bőséges tárházát. Azt már tudjuk egy ideje, hogy ők augusztus 3-án fellépnek a 2013-as FEZEN Fesztiválon, Székesfehérvárott, ám most még egy óriási hatással bíró kult-zenekar jelezte vissza részvételét! Augusztus 1-én az Arch Enemy uralja majd a nagyszínpadot.

A svéd bandát 1996-ban alapította a mindenható Carcass-t épp akkor otthagyó gitárgéniusz, Mike Amott. Már első nagylemezükkel komoly elismerések sorát gyűjtötték be, ám a főnyereményt az ezredfordulón ütötték meg, amikor a csodaszép, de démoni orgánummal rendelkező Angela Gossow állt a zenekar élére. Rajongótáboruk napról napra nőtt, hiszen Angela olyan szuggesztív frontembernek bizonyult a színpadon, hogy innentől élőben már a legnagyobbak társaságában (Machine Head, Motörhead, Slayer, Judas Priest, Opeth...) lehetett őket elcsípni. Az eddig 9 nagylemezt jegyző és az elmúlt 17 évet szinte megállás nélkül végig turnézó zenekar a mai napig mindössze két alkalommal jutott el hozzánk, ezen a szégyenteljes statisztikán javít most a FEZEN!

A fesztivál az elmúlt években már közel sem volt leírható mint egyszerű „rockfesztivál”, hiszen rengeteg stílus képviselte magát a keményebb hangzások mellett, de a fókuszban mindig is a rock maradt, melynek legmodernebb, legősibb és legnépszerűbb ágazatai közül ugyanúgy megnézhetünk majd nagy hatású, közismert előadókat, ahogy hallhatjuk majd az „underground” hangjait is. A 3+1 napos FEZEN-en bérleteket február 10-ig még tavalyi áron, azaz mindössze 9900 Ft-ért vásárolhatjátok meg!

Kapcsolódó weboldalak:
Akciós bérletek a FEZEN Fesztiválra a Ticketportal jegyirodáiban
Akciós FEZEN bérletek az interneten otthoni jegynyomtatással

Top