FEZEN: Az Arch Enemy helyett a Moonspell érkezik augusztus 1-jén

Ugyan a női énekessel felálló svéd death metal zenekar sajnos családi okok miatt lemondani kényszerült a nyári FEZEN-es fellépését, a kemény zenéért rajongók mégsem maradnak csemege nélkül, hiszen nem kisebb név érkezik a svédek helyett, mint a portugál Moonspell. Így az eddig sem gyenge felhozatal - Deep Purple, Amorphis, Fear Factory, Dragonforce, Ákos , Tankcsapda és a N.O.H.A. – mellett, egy újabb nagyágyú látogat el idén nyáron Székesfehérvárra.

A Morbid God néven 1989-ben alakult, tehát csaknem negyedszázados Moonspell Portugália legsikeresebb exportterméke, ami a metálzenekarokat illeti. Már az első lemezükön, az 1995-ben megjelent Wolfhearton is úgy ötvözték a vadul kalapáló black metal-témákat a forróvérű latin hangulattal, hogy a nemzetközi szaksajtó is azonnal felfigyelt rájuk, de igazán nagyot az egy évvel később megjelent Irreligiousszal arattak. Ez a lemez egy konkrét slágergyűjtemény, olyan kiváló dalokkal, mint a klipesített Opium, vagy a gótmetál popslágernek is beillő Raven Claws. Hirtelen minden feketeruhás kiscsaj arról álmodott, hogy a jólfésült énekes, Fernando Ribeiro vall neki szerelmet a sajátosan búgó, decens portugál akcentussal fűszerezett hangjával, az akkor még működő német Viván pedig orrba-szájba nyomatták a zenekart.

A Moonspell azóta is a világ élvonalába tartozik. Ugyan ők is kísérletezgettek némi elektronikával, mint a pályatárs Paradise Lost, de újabb lemezeiken már egyértelműen visszakanyarodtak az Irreligious fémjelezte világhoz, amiben jól megfért egymással a Sisters Of Mercy-féle sötét hangulat a metálos gitárzsinnyegtetéssel: 2012-es, dupla lemezük, az Alpha Noir/Omega White a műfaj egy igazi, grandiózus mesterműve. A Moonspell gyakran megfordul Magyarországon: legutoljára a tavalyi Szigeten játszottak, de a jelenlévők azt a még a kilencvenes években átélt e-klubos Moonspell-bulit sem fogják egykönnyen elfelejteni, amikor a Drakulának öltözött Fernando Ribeiro földgolyót formázó strandlabdákat hajigált a közönségbe, igazi latin csibészséggel ellenpontozva a sötét hangulatú zenéjüket.

A Moonspell a FEZEN Fesztiválon augusztus 1-jén játszik.

Ha siettek, még május 10-ig bőven hozzájuthattok a kedvezményes FEZEN napijegyekhez 4.500 Ft-os, a 3+1 napos bérletekhez pedig 12.300 Ft-ért. A mottó pedig továbbra is érvényes: korábban olcsóbb.

Kapcsolódó weboldalak:
Akciós bérletek a FEZEN Fesztiválra a Ticketportal jegyirodáiban
Akciós FEZEN bérletek az interneten otthoni jegynyomtatással

Top