Filozófiai műhely | TICKETPORTAL belépőjegyek karnyújtásnyira - koncert, fesztivál, színház, zenés színház, sport, mozi, szabadidő
modal window

Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

OK
|
0
A kosár üres

Ha már van fiókja, jelentkezzen be.

Keresés
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok

Filozófiai műhely

Filozófiai műhely
Erre a rendezvényre otthon is nyomtathat jegyet.

Filozófiai Műhely a Feldmár Intézetben

„Akik sosem folytattak még valamiféle filozófiai tárgyú kutatást, […] azok nincsenek fölszerelve az ilyen kutatáshoz vagy vizsgálódáshoz szükséges látóeszközökkel. Olyanformán, mint ahogy aki nem szokta, hogy virágot, bogyót vagy gyógyfüvet keressen az erdőn, az nem is talál, mert nem ezen edződött a szeme, és nem is igen tudja, hogy merrefelé keresse. Így megy el a filozófiában járatlan ember minden olyan hely mellett, ahol a fű alatt rejtőzködő nehézségek lapulnak, míg a gyakorlott filozófus megáll, mert érzi, hogy itt valami nehézség rejlik, habár még nem is látja" (Ludwig Wittgenstein).


Filozófiai Műhelyünk abban segít, hogy közösen, együtt gondolkodva ismerjük fel mindennapi életünkben is ezeket a „virágokat, bogyókat és gyógyfüveket”. Hogy megálljunk időnként egy-egy pillanatra és elidőzzünk a nagy kérdéseknél, amelyek fölött mások inkább tovasiklanak.


A havi rendszerességgel megrendezésre kerülő Filozófiai Műhely rövid filozófiai szövegek segítségével kínál alkalmat arra, hogy beszélgessünk a mindannyiunk életében meghatározó általános fogalmakról. Azok jelentkezését várjuk, akik készek felülvizsgálni életüket, szeretnek gondolkodni és beszélgetni, kíváncsiak mások véleményére.

A műhely vezetőjet: Nemes László filozófus, filozófiai tanácsadó

Időpontok :


Bookmark and Share
Megosztás