Nőkérdés: Asszony verve avagy romantizált erőszak? | TICKETPORTAL belépőjegyek karnyújtásnyira - koncert, fesztivál, színház, zenés színház, sport, mozi, szabadidő
modal window

Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

OK
|
0
A kosár üres

Ha már van fiókja, jelentkezzen be.

Keresés
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok

Nőkérdés: Asszony verve avagy romantizált erőszak?

Nőkérdés: Asszony verve avagy romantizált erőszak?
Erre a rendezvényre otthon is nyomtathat jegyet.

Asszony verve avagy romantizált erőszak? A családon belüli és kapcsolati erőszak magánügy vagy társadalmi probléma? Hol kezdődik az erőszak és egyáltalán mi számít annak? Honnan ismerhető fel? Milyen formái vannak? Kell-e félni tőle vagy jobb megismerni jellemzőit? Megúszható következmények nélkül? Csak az áldozatnak árt? Bombera Kriszta (televíziós) húsz éve egyszer véletlenül betévedt egy újságíró képzésre, amely a családon belüli erőszak megértésére oktatta az érdeklődő újságírókat. Kriszta maga nem érintett bántalmazásban, egyáltalán nem értett a témához. Krisztának azóta, hogy megértette ezeket a folyamatokat, missziója, hogy minél több olyan ember tudjon a családon belüli erőszakról, aki maga nem érintett. Illetve nem tűnik annak, de a:, hiszen aki közönyös vagy tudatlan, az lehet, hogy olyan segítségnyújtást mulaszt el, amit megtehetne. Csak nem hallja és nem látja, hogy ki az, aki rászorul. Takács Hajnal egyik végzettségét tekintve újságíró, első könyvét 2014-ben adták ki. Az asszony verve kötet (Háttér) személyes tapasztalatból táplálkozik, bemutatja a kapcsolati erőszak kezdetét, dinamikáját és utóhatásait. Az erőszak természetének kutatását és az erőszakmentes életért való kiállását azóta sem hagyta abba. Az évek alatt összegyűjtött első kézből származó tapasztalatokról és kapcsolódó összefüggésekről a Bántalmazottak igazsága (AdLibrum) könyvében ír. Vallja, hogy az erőszak nem ott és nem úgy kezdődik, ahogy sokan hinni vélik, és nem is ott van vége, ahol megszakadni látszik. Meggyőződése, hogy a családon belüli és kapcsolati erőszak tabusítása és elbagatellizálása súlyos foltot hagy a jogrendszerben is, ami szintén emberéleteket tesz tönkre. Célja, hogy ráébressze a témában közvetlenül nem érintetteket is kiállásuk és értő segítségük nélkülözhetetlenségére az erőszakmentes lét érdekében.

Időpontok :


Bookmark and Share
Megosztás