Múzsák csöndje - Múzsák hangja 4.2 - BTF 2017 | TICKETPORTAL belépőjegyek karnyújtásnyira - koncert, fesztivál, színház, zenés színház, sport, mozi, szabadidő
modal window

Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

OK
|
0
A kosár üres

Ha már van fiókja, jelentkezzen be.

Keresés
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok
>> Főoldal >> ZENE >>

Múzsák csöndje - Múzsák hangja 4.2 - BTF 2017

Múzsák csöndje - Múzsák hangja 4.2 - BTF 2017
Erre a rendezvényre otthon is nyomtathat jegyet.

Múzsák csöndje - Múzsák hangja • 4.2
Zene az I. világháború árnyékában
2017. április 15., 19.30
Pesti Vigadó — Díszterem

Közreműködik: Vörös Szilvia [2] – ének, Zalai Antal [3] – hegedű, Zétényi Tamás [3] – cselló, Balog József [2, 3], Fejérvári Zoltán [1] – zongora, Rondo Quartet [1]
A kvartett tagjai: Dóczi Áron, Pintér Dávid – hegedű, Tornyai Péter – brácsa, Ujházi Gyöngyi – cselló

Elgar: Kvintett
Kodály: Dalok – válogatás az 1915–1918 között keletkezett művekből
Ravel: Trió

Inter arma silent Musae? Valóban hallgattak a háború idején a múzsák? Az amerikai történész és diplomata, George F. Kennan a 20. század „nagy megtermékenyítő katasztrófájának” nevezte az első világháborút. Vajon a zenetörténet számára is katasztrófának minősült ez a korszak?

A négykoncertes, kétnapos sorozat a Classicus Ensemble és művész barátaik tolmácsolásában kamarazenei műveken keresztül mutatja be az első világháború hatását a kor klasszikus zenéjére.

A száz éve zajlott „Nagy Háború” az egész Európát átrajzoló véres harcok mellett jelentős nyomot hagyott a közgondolkodásban és a kulturális életben is. A kor művészei a legtöbb esetben – a döntő többséghez hasonlóan – kezdetben lelkesedtek a kitörő háborúért, ezt azonban hamar a kétségbeesés és a gyász váltotta fel.

Jegyárak: 1800 Ft

Időpontok :


Bookmark and Share
Megosztás