Detail info
Close

Oláh Kálmán: Kodály Impressions

Oláh Kálmán: Kodály Impressions

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Oláh Kálmán: Kodály Impressions
2017. október 12., 19.30
Zeneakadémia — Nagyterem

Közreműködik: Herczku Ágnes – ének, Klenyán Csaba – klarinét, Oláh Kálmán Sextet
A szextett tagjai: Oláh Kálmán – zongora, Borbély Mihály – klarinét, szaxofon, Bacsó Kristóf – szaxofon, Barcza Horváth József – nagybőgő, Schreck Ferenc – harsona, Balázs Elemér – dob

Jegyárak: 1900 Ft, 2200 Ft, 2500 Ft

Ha a jazz és a nagy klasszikusok, például Bach, Liszt vagy Bartók kapcsolatáról van szó, Oláh Kálmán neve biztosan az elsők között jut eszünkbe. Érzékeny játékának, elmélyült kompozíciós stílusának, lényeglátó zenei szemléletének köszönhetően minden megszólalását autentikusnak érezzük: számára nem a mesterművek stílusának megidézése az elsődleges, hanem a műveket teremtő szellemre való ráhangolódás.
 Nem a „zene felszíni jelenségeire”, hanem „az anyag mélyszerkezetére koncentrál” – írta egy kritikusa Bartók Impressions címen adott koncertjéről. Ezúttal – kiváló muzsikuspartnerek társaságában – Kodály Zoltán világában mélyed el.  Az est különlegessége még, hogy Herczku Ágnes népdalénekes első ízben lép színpadra Oláh Kálmánnal, továbbá ismét együtt hallhatjuk az Oláh Kálmán Sextetet, amelynek minden fellépése ritka kuriózum volt az utóbbi években.

Top