Detail info
Close

Filmzene Fantázia - szimfonikus filmzenekoncert

Filmzene Fantázia - szimfonikus filmzenekoncert

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Filmzene Fantázia
szimfonikus filmzenekoncert
2018. augusztus 17. (péntek) 20.00
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Budapesti Nyári Fesztiválon már hagyományosnak számítanak a filmzenei koncertek, melyek minden évben az ország egyik legszebb mozijává változtatják az idén 80 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpadot. Az elmúlt évek nagysikerű koncertsorozata újabb, talán eddigi legkomolyabb állomásához érkezett, a Filmzene Fantázia koncert show ugyanis minden idők legsikeresebb filmzenéit mutatja be Nic Raine karmester és a Budapest Symphony Orchestra tolmácsolásában.

A jubileumi évad programjában a fantasy és science-fiction filmek kapják a főszerepet, a programban minden korosztály megtalálhatja a számára emlékezetes történeteket. A koncert műsorában szerepet kapnak a Harry Potter sorozat bűbájos melódiái, vagy A gyűrűk ura epikus kíséretével járhatjuk be Középfölde minden zegzugát, de ellátogathatunk Westeros földjére s a hyboriai korba is.

A science-fiction világából érkeznek a legemlékezetesebb űrszimfóniák, többek között Jerry Goldsmith Űrszekerek zenéje és John Willimas legendás Csillagok háborúja dallamai – a főtéma és a birodalmi induló mellett azonban az új filmek (például Az ébredő erő) zenéjéből is hallhatunk tételeket.

A programban a mozivásznakat is meghódító szuperhősökről sem feledkezünk meg, John Williams Superman indulója és Danny Elfman éjsötét Batman zenéje mellett pedig természetesen idén sem maradunk epikus meglepetés ráadás nélkül.

Vezényel: Nic Raine
Közreműködik: Budapest Symphony Orchestra
Koncepció: Hubai Gergely
Producer: Bán Teodóra


Top