Detail info
Close

Rákász Gergely: Lords of the Organ II.

Rákász Gergely: Lords of the Organ II.

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Rákász Gergely: Lords of the Organ II.
BACH-VIVALDI-GERSHWIN
orgonakoncert

A kiváló magyar orgonaművész, Rákász Gergely Lords of the Organ-sorozata a hangszer legnagyobb szerzőit és örökéletű műalkotásaikat állítja színpadra. Az Orgona Lordjai olyanok a hangszer történetében, mint egy-egy bíbor színű könyvjelző az örökkévalóság enciklopédiájában. A tavalyi nagy sikerű koncert után most új műsorral tér vissza a sorozat a Városmajor színpadára.

Idén 120 éve született George Gershwin, a billentyűsök méltón ünnepelhetik az évfordulót az ikonikus Kék Rapszódiával. A nagyszabású remekmű idén felfrissítésre került, és új hangszerelésben hallható. A zenetörténeti narrációból az is kiderül, miképp lehetséges, hogy Gershwin az újságból tudta meg, hogy komponálni fog, és hogy hogyan végzett végül rekordidő alatt, ráadásképp pedig, hogy vajon tényleg kék-e a Kék Rapszódia.
Egy másik zenei showman Antonio Vivaldi is kerek évfordulót ünnepel idén: 340 éve született. Tudták, hogy hogyan emlegették a kortársai? A “Vörös Pap” tényleg betegeskedett? Vagy mellkasi fájdalmai csak azért jelentkeztek a misék közben, hogy felmentést nyerve a szolgálat alól teljesen a zeneszerzésnek szentelhesse magát? És a mester valóban meg tudott írni annyi idő alatt egy Concerto-t, amíg barátja Velence egyik végéből a másikba sétálva hazaért? Bach, mint minden évben természetesen idén is műsorra kerül, a szintén évfordulós Debussy, Rossini, Joplin és Bizet művei pedig alkalomszerűen színesítik a műsorokat.

Rákász Gergely a Városmajori Szabadtéri Színpad visszatérő vendégeként ad újabb különleges nyáresti koncertet a hangulatos budai színpadon, amely egyszerre kínál jól ismert klasszikus muzsikát, új érdekességeket és meglepő élményeket a hangszerek királyának udvartartásából.

Top