Detail info
Close

John Patrick Shanley: Kétely (KÜLSŐS)

John Patrick Shanley: Kétely (KÜLSŐS)

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Játsszák:
Udvaros Dorottya
Fekete Ernő
Kéri Kitty
Simkó Katalin


Fordította: Zöldi Gergely
Díszlet: Kálmán Eszter
Jelmez: Ignjatovic Kristina
Zene: Vajdai Vilmos
Rendező: Pelsőczy Réka

Producer: Orlai Tibor, Kövesd Zsuzsa

1964-et írunk. A bronxi St. Nicholas Egyházi Iskola igazgatónője, Aloysius nővér kemény kézzel és alapvető gyanakvással kezeli a gondjaira bízott gyerekeket. Az iskola azonban új tanítót kap Flynn atya személyében, aki modern gondolkodást és személyes odafigyelést hoz a szigorú intézménybe. Hamarosan összetűzésre kerül sor kettejük között, és amikor egy fiatal nővér elárulja, hogy a férfi különös figyelemmel viseltet az egyik diák iránt, az események váratlan fordulatot vesznek.
A Magyarországon most először színpadra állított Pulitzer- és Tony-díjas dráma több mint ötszázszor ment a Broadway-n, filmváltozatában, melyet maga a szerző rendezett, Meryl Streep és Philip Seymour Hoffman játszotta a főszerepeket.

„Udvaros egy magát kihúzó, peckes járású nőt játszik, roppant határozott személyiséget, akinek abszolút megvan a magához való esze, és aki fölöttébb veszélyes, ha valakiben ellenséget akar látni. Tán szeret is ellenséget képezni, már csak azért is, mert lételeme a harc, amikor bebizonyíthatja magának, hogy ő rendületlenül áll a vártán, és mindig és mindig győz, hiszen vezetésre meg győzelemre teremtették.
John Patrick Shanley darabjában, amiből ő maga filmet is csinált, s amelyben Meryl Streep alakította a női főszerepet, Udvaros remekel. Hosszú idő után végre megint olyan feladatot kapott, amiben igazán kifuthatja a formáját. És azért jó, mert közel sem egyértelmű sátánt, ősgonoszt alakít. Nem csupán a sodrából hozható ki, hanem azért meg lehet bombázni úgy meggyőződése rendszerét, hogy megtántorodj

Top