Újévi Gálakoncert a Duna Palotában | TICKETPORTAL belépőjegyek karnyújtásnyira - koncert, fesztivál, színház, zenés színház, sport, mozi, szabadidő
modal window

Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

OK
|
0
A kosár üres

Ha már van fiókja, jelentkezzen be.

Keresés
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok
>> Főoldal >> ZENE >> KOMOLYZENE >>

Újévi Gálakoncert a Duna Palotában

Újévi Gálakoncert a Duna Palotában
Erre a rendezvényre otthon is nyomtathat jegyet.

Újévi Gálakoncert a Pesti Vigadóban

Ünnepeljen az újév első estjén egy a különleges, erre az alkalomra szánt koncerttel!

Helyszín: Pesti Vigadó
Időpont: 2017. 01.01. 20:00

Az Újévi Gálakoncert egyedülálló sokszínűségével vonultatja fel a magyar zenekultúra meghatározó műfajainak legismertebb darabjait. Felcsendülnek a leghíresebb magyar vonatkozású klasszikus örökzöldek, a 19. század történelmét idéző operett irodalom fülbemászó dallamai és a szintén magyar zenei hagyomány részét képező cigányzene is. Színpadra lépnek a világhírű Budapesti Operettszínház szólistái, balettkara és a Duna Szimfonikus zenekar. A műsorban helyet kapnak a ,,Virtuózok!” klasszikus zenei tehetségkutató műsor díjnyertesei is, megmutatva, hogy a fiatal generáció büszke képviselője hazája zenei történelmének és kultúrájának.

Az Újévi Gálakoncert betekintést ad az 1800-as évek végén indult „zenei forradalom” hatásába, az akkoriban született cimbalom – magyar népi hangszer – iskola hatására született interpretációkba is, és választ ad arra a kérdésre, hogy miért vonzotta és ihlette meg évszázadokon át egy földrajzilag kis ország a világ számos kitűnő zeneszerzőjét.

A koncert időtartama 90 perc (két felvonás, alkalmanként 45-50 perc, közte 10 perces szünet). Az események helyszínéül Budapest történelmi épülete, a Pesti Vigadó szolgál.

Időpontok :


Bookmark and Share
Megosztás