Detail info
Close

Szerelmem, Sárdy

Szerelmem, Sárdy

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Szerelmem, Sárdy
2016. december 17. szombat 15 óra
1068 Budapest, VI. ker. Benczúr utca 27.
Benczúr Ház Díszterem

Történet egy plátói szerelemről, az életen át tartó rajongásról, egy fiatal művész magára találásáról szól, Sárdy János dalaival fémjelezve.
A kerettörténet egy mai énekes-színész fiatalember válságát mutatja, aki a rá kirótt kényszerpihenőben nemrég elhunyt nagymamája naplóit böngészve néz szembe önmagával is. A legtitkosabb napló a nagymama több évtizedes plátói szerelméről szól.
A részletek segítségével felidéződnek előttünk nemcsak a nagymama kislány- és fiatalkori érzelmei, rajongása, vívódásai és családi eseményei, hanem megrajzolódik egy 20. századi asszony élettörténete, Sárdy élete, sőt a korabeli magyar társadalom képe is.
A kislányból nővé, anyává érő asszony szemszögéből látjuk Sárdy Jánost, aki dunaföldvári kántortanítóként indul tanulni Budapestre, majd meghódítja a közönséget, elbűvöli a szíveket, s egyre népszerűbb, rajongott bonvivánná lesz.   
A Meskó Zsolt által írt darab sokrétű. A szívhez szóló történet és dalok mellett az előadás zsenialitása, hogy egyetlen szereplő, Derzsi György színművész alakítja a karaktereket. Sárdy legszebb dalai is felcsendülnek az előadásban.
A darabot Harangi Márta rendezte, kiváló arány érzékkel. Azokat is magával ragadja az est, akik ismerik Sárdy slágereit, és azokat is, akik inkább az előadó miatt jönnek megnézni ezt a rendhagyó operett előadást.

Előadja: Derzsi György
Szerző: Meskó Zsolt, rendező: Harangi Márta
Az előadás után beszélgetés a színművésszel
Vendég: Kovács Gábor operaénekes

Jegyár:
2016. december 10-ig 2.500 Ft, december 11-től 2.900 Ft

Galéria

picture Szerelmem, Sárdy
Top