Detail info
Close

A Világ Múmiái Kiállítás

A Világ Múmiái Kiállítás

Hely:

Belépőjegyek

H
K
Sze
Cs
P
Szo
V

A rendezvény leírása

A világ legnagyobb múmiagyűjteménye érkezik Magyarországra
 
Hamarosan feltárulnak a titkok a síron túlról: 2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás. A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem ezen különleges emlékeivel. A tárlat szakmai partnere a Magyar Természettudományi Múzeum.
 
A JVS Group számos nagyszabású tárlat - például Titanic, a BODY Kiállítás - sikeres megrendezése után lehetőséget kapott A Világ Múmiái bemutatására is, amelynek európai premierje Prágában volt. A kontinensen másodjára a magyar közönség láthatja a tárlatot, méghozzá exkluzív összeállításban.
 
A Világ Múmiái Kiállítást az Egyesült Államokban állították össze elismert tudósok, régészek, orvosok és antropológusok együttműködésével. Az USA-ban több mint 1,6 millióan látták a tárlatot. Az ugyanahhoz a tematikához köthető múmiákat egy teremben tekintheti meg a közönség, így a látogató időgépben érezheti magát, miközben betekintést kap az ókori Egyiptom világába,  az inkák középkori civilizációjába, a dél-amerikai természeti törzseik életébe, vagy a középkori Németország életébe.
 
A testek egy részét szakrális célokkal, szigorúan titkos rituálé keretében mumifikálták, míg mások a kripták, vagy lápok mélyén, természeti hatásra konzerválódtak.  
 
Az egyik legérdekesebb lelet a kiállított múmiák közt Baron von Holz, a harmincéves háború alatt elhunyt nemesember teste, továbbá láthatóak lesznek a  világhírű váci múmiák is. A családot 1994-ben fedeztek fel egy rég elfelejtett földalatti kriptában. A tálat részeként egyiptomi állatmúmiákat és Nes-Hor egyiptomi pap mumifikálódott testét is bemutatják olyan exkluzív tartalmak mellett, amelyeket egyelőre még titok övez.

Top