Detail info
Close

Moscow City Ballet - Don Quijote

Moscow City Ballet - Don Quijote

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Moscow City Ballet - Don Quijote
2018.11.03. 19:00
Erkel Színház (1087 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.)

A Moscow City Ballet-t 1988-ban a megkülönböztetett orosz koreográfus, Victor Smirnov-Golovanov alapította azzal a céllal, hogy promótálja a nagy 19. és 20. századi orosz koreográfusok eredeti ötleteit. A társaság születése a Szovjetunió 1980-as évek végi lendületes változásainak közvetlen eredménye volt, ahol a "Glastnost" és a "Perestroyka" legalizálta a magánvállalkozásokat, és a Moscow City Ballet volt az első magántulajdonban lévő balettvállalat a Szovjetunióban. Eredeti nevét, a "The New Ballet of Moscow" nevet túlságosan leírónak tekintették, és 1990-ben elfogadták az új nevet, a "The Moscow City Ballet" -t.    
A társulat továbbra is hű eredeti eszményeihez, bemutatva az orosz és szovjet balett-örökség néhány darabját. Új célja a kései Smirnov-Golovanov eredeti koreográfiája örökségének megőrzése olyan balettekkel, mint A Diótörő, Csipkerózsika, Don Quijote és a Rómeó és Júlia, amelyet Viktor kizárólag a Moscow City Ballet számára koreografált.

Smirnov-Golovanov saját produkciói, valamint a klasszikus balettek korábbi verziói mindegyike osztozik a világosan meghatározott stílusban, ötletekben és koreográfiai integritásban, magas színvonalat nyújtva. A társaság híres a corps de ballet tökéletességéről a klasszikus balett orosz iskolájának legjobb hagyományaiban. A cég egyedülálló stílusát Ludmila Nerubashenko művészeti igazgató mind a produkció, mind a próba iránti elkötelezett erőfeszítései biztosítják.

Top