Bosch: A gyönyörök kertje | TICKETPORTAL belépőjegyek karnyújtásnyira - koncert, fesztivál, színház, zenés színház, sport, mozi, szabadidő
modal window

Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

OK
|
0
A kosár üres

Ha már van fiókja, jelentkezzen be.

Keresés
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok
>> Főoldal >> SZABADIDŐ >>

Bosch: A gyönyörök kertje

Bosch: A gyönyörök kertje
Erre a rendezvényre otthon is nyomtathat jegyet.

Tárlatvezetés a madridi Prado Múzeumból
Hieronymus Bosch halálának 500. jubileuma alkalmából a madridi Prado Múzeum egy nagyszabású tárlattal emlékezett a kiváló mesterről. A németalföldi festő, a művészettörténet talán legtöbbet vitatott és legtöbbféleképpen értelmezett alakja. Festményeinek fő témája az emberi bűnök, gyengeségek bemutatása és ostorozása. Alkotásain a szimbolikus alakok és tárgyak olyan összetett, eredeti és fantáziadús ikonográfia részei, amelynek értelme még a saját korában is sokszor homályos maradt. Bosch arra használta a démonok, félig emberi, félig állati alakok és gépek képeit, hogy félelmet és zavart idézzen elő, s az emberi gonoszságot ábrázolja. Művészete, amely hosszú évszázadokra feledésbe merült, végül ösztönzést adott a 20. század szürrealista mozgalmainak.

Belépő elővételben: 1.700,- Ft, az előadás napján: 2.200,- Ft

Időpontok :


Bookmark and Share
Megosztás