Iced Earth, Saxon

Iced Earth, Saxon

Dátum:
Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

A Bprnr Booking bemutatja: The Metal Crusade
2009.02.19. 19:00 - Petőfi Csarnok

ICED EARTH
SAXON

Elővételi jegyár: 5800Ft

Nem is olyan rég az Iced Earth amolyan szappanoperába illő történéseken ment keresztül. Ott kezdődött a sztori, hogy a Matthew Barlow énekes nem akart többet színpadra állni, pedig az 1998-as Something Wicked This Way Comes album óta rendkívül sikeres volt metálos körökben a csapat. Ő ebbe beleunt, 2003-ban levágatta a seggig érő haját, és rendőrnek állt, mivel úgy gondolta, ott sokkal hasznosabb lehet a társadalom számára, mint a színpadon pózolva.
Jon Schaffer főnök ekkor pánikba esett, és nagy hirtelenjében meghívta a zenekarba a mindig, mindenhol bevethető, örök helyettesítő embert, Tim ”Ripper” Owenst. Ő sikoltozott a színpad előterében egészen addig, amíg Schaffer vissza nem csábította a rendszolgálatban kissé csalódott Barlow-t, és ezzel a volt Judas Priest-énekes hálátlanul repült is messzire.
Kb. itt tartunk most, van is már egy új lemez The Crucible of Man: Something Wicked Part 2 címmel, aminek többnyire örülnek a rajongók, sőt a Szigeten is sikerrel mutatta ezt be a zenekar. Most viszont nyugodtabb, klubkörülmények között ismételhetik meg mindezt, és minden valószínűség szerint ez jobban is fog állni nekik.

Szintén fellép még a turnén egyenrangú partnerként (szép szakszóval: co-headlinerként) a brit Saxon. Ők 1977-ben alakultak, és eddig tizenhét nagylemezük jelent meg, szóval nem éppen mai gyerekek. Az egyik első New Wave of British Heavy Metal banda voltak az Iron Maidennel egyetemben. Ma már csak Biff Byford énekes, és Paul Quinn gitáros van benne az eredeti tagságból, de ez, az azóta eltelt harminc évet figyelembe véve nem is csoda.
Januárban jön az Into the Labyrinth című tizennyolcadik nagylemez, és ez a fő oka a turnénak is. Azért a régi klasszikusok is biztos elhangzanak majd, nem kell aggódni!

Térképen

Top