Detail info
Close

Lóvá tett lovasok

Lóvá tett lovasok

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Lóvá tett lovasok
zenés komédia
írta: Márkos Attila
zene: Szűts István

A Lóvátett lovasok című előadásunk a 2019-es színházi évadunk legsikeresebb darabja.
Gázsi, az öreg lókupec kiszabadul a börtönből, hazatértét családja nagy mulatsággal várja. Elhatározásában - miszerint felhagy a bűnözéssel, jó útra tér, hogy példát teremtsen gyermekeinek – hamar megingatja egy nem várt fejlemény: megdöglött az a ló. A ló, amire egykori cellatársa rokonaitól nagy előleget kapott a családja.
Az még csak tetézi a bajt, hogy fia Rómeó és barátja Merkució, az ifjú lókupecek nem hajlandók feladni hivatásukat, sőt modernizálni akarják a szakmát, csak úgy Olasz módra.
Ezután már csak hab a tortán, hogy lánya Jennifer, tovább akar tanulni, valamint a közeli lovas iskolába is beiratkozott. Itt ismerkedik meg egy fiatalemberrel, akitől rövidesen áldott állapotba kerül és feleségül akar menni hozzá. Az igazi probléma amikor kiderül a fiatalember foglakozása.
A zenés komédia egy megtörtént eseményeken alapuló, napjainkban játszódó történet sok humorral, garantált nevetéssel, tanulságos végkifejlettel. A darabot természetesen megannyi lovas jelenet színesíti. A fajsúlyos, társadalmi kérdéseket feszegető zenés előadás betekintést nyújt napjaink lovas világának néhány szeletébe is.

Szereplők:
Kozáry Ferenc
Deák Fruzsina
Bucsi Annamária
Bródy Norbert
Cselepák Balázs
Csordás Ákos
Krajnik-Balogh Gábor
Szabó Gyula Győző
Kiss Zsolt
Zayzon Csaba
Közreműködik:
A Magyar Lovas Színház Komáro

Top