Detail info
Close

Spock's Beard

Spock's Beard

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

a Livesound bemutatja:
Spock's Beard
vendég: Enochian Theory

2010. szeptember 27. este 8 óra
Budapest, A38 Hajó

Jegyár: 6.500 Ft

Mintegy 4 év elmúltával a Spock’s Beard, Amerika egyik legjobb, ha nem a legjobb progresszív rock bandája talán eddigi legjobb albumával jelentkezik. Lélegzetelállító technikai képességeiket és egyedülálló kompozíciós technikájukat kegyetlen humorral fűszerezve átlépik a rock határait!
A Spock’s Beard olyan progresszív rockot játszik, melyen számos egyéb zenei világ hatása érezhető, a klasszikus zenétől a  popzenén, a rockon, a jazzen át egészen az R & B-ig. Sok banda hatása is megfigyelhető, beleértve a Genesist, a Yest és a Beatlest, hangzásviláguk mégis egyedi és friss. Neal Morse távozása után  Nick D’Virgilio vette át a frontember szerepét. Ez a Spock’s Beard v. 2.0 korábban 3 stúdióalbumot adott ki: 'Feel Euphoria', 'Octane', ‘Spock’s Beard’ címmel. Negyedik albumuk, a  ’X’ 2010. júniusában jelent meg.
Bár Nick dobol a stúdiófelvételeken, a frontember bonyolult szerepének betöltése miatt a banda úgy találta, jobb, ha a turnén egy másik dobos, Jimmy Keegan is csatlakozik a csapathoz. A színpadon mindkét dobos felállítja saját felszerelését, s ez a sajátos kombináció alkalmat ad arra, hogy kölcsönösen inspirálják egymást, sőt, fantasztikus duetteket produkáljanak! A banda valamennyi tagja részt vesz a dalszerzésben, s így e jelenlegi felállást érzelemdús és rendkívül változatos zenei anyag jellemzi. A legutóbbi CD minden eddiginél  hangsúlyosabban hozza felszínre a fúziós zene, a rock és a jazz hatásait. 
A banda 2010. szeptemberében érkezik ismét Európába, hogy a színpadon is bemutassa „X” c. lemezét.

Galéria

picture Spock's Beard
Top