Detail info
Close

Tavaszébredés -Nyugati Teátrum (Teréz krt.62.)

Tavaszébredés -Nyugati Teátrum (Teréz krt.62.)

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Steven Sater - Duncan Sheik: Tavaszébredés - A Budapesti Operettszínház és a Nyugati Teátrum közös produkciója

Az utóbbi idők legsikeresebb, 8 Tony-díjat nyert, irodalmi alapú amerikai musicalje az amerikai után a Pesti Broadway-n!
A Budapesti Operettszínház évek, évadok óta jár a maga által kijelölt úton: értékes, történelmi vagy irodalmi alapú műveket mutat be. Nagyszerűen illeszkedik a sorba a világirodalom egyik igazi remekművének, Frank Wedekind A tavasz ébredése című darabjából írt nagysikerű amerikai rock musical.
A Duncan Sheik énekes-zeneszerző és Steven Sater szövegíró által jegyzett, egyszerre élénk és provokatív Tavaszébredés a fiatalok felnőtté válásának problémáiról szól: az első szerelem, az elfojtott érzelmek, a látszatmorál, a prüdéria, a serdülők ébredő szexualitása és a maradandó sebek kérdéskörét boncolgatja. Sheik és Sater dalai nagyszerűen világítanak rá a kamaszkori problémákra, az illékony ifjúságra, a heves fiatalkori szerelmekre, s a lázongó, megalkuvást nem tűrő kapcsolatra a felnőttek világával.
A musical középpontjában a kitűnően tanuló Melchior, nyugtalan barátja, Moritz és a nővé érés határán álló fiatal lány, Wendla áll. S habár maga a mű a múltban játszódik, a zeneszámok, frissek, modernek, izgalmasak! A magyarországi premierre a londoni Westend-bemutatóval egy időben kerül sor.
A Tavaszébredésben rengeteg új, fiatal tehetség mutatkozik be, a felnőttek szerepében pedig Bajcsay Mária és Szabó P. Szilveszter látható.

FIGYELEM!Az online foglalás lehetősége megszűnt. Vásárláshoz kérjük vegye igénybe HOMEticket rendszerünket vagy kérje jegyét postán, ill. látogasson el valamely jegyirodánkba!

Top