Zenés szalon Vásáry Tamással

Zenés szalon Vásáry Tamással

Dátum:
Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Zenés szalon Vásáry Tamás Kossuth-díjas, a Nemzet Művésze, a Magyar Szent István-rend kitüntetettje zongorművésszel, karmesterrel
Vendégek: Mondok Yvette szoprán és Váradi László Junior Prima díjas zongoraművész

2019. március 21., 19:00
Benczúr Ház Díszterem

Csodagyerekként indult pályája, már gyermekkorában rendszeresen koncertezett. Dohnányi Ernő tanítványa volt és 14 évesen megnyerte a Zeneakadémia Liszt-versenyének első díját. Művészdiplomáját 1953-ban szerezte meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zongora tanszékén. Kodály Zoltán tanársegédjeként indult szakmai életútja a Zeneakadémia szolfézs tanszékén. 1961-ben mutatkozott be Londonban a Royal Festival Hallban, mely elindította nemzetközi karrierjét. Ettől kezdve évi átlag 100 hangversenyt adott a világ legfontosabb zenei központjaiban, rendszeresen fellépett a világ legfontosabb zenekaraival és legnagyobb karmestereivel.
A legfontosabb fesztiválok ünnepelt vendége a mai napig. Karmesterként több mint 100 zenekarral dolgozott. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának főzeneigazgatója (1993-2004). A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának örökös tiszteletbeli főzeneigazgatója 2004-től.
A zenés szalonban életpályájáról vall a világhírű művész, akinek nagyon sok fiatal tehetség köszönheti karrierje elindulását.
A Mester az est fellépti díját a két fiatal művész számára ajánlja fel, ezzel is segítve őket a karrierjüket támogató feladatok anyagi forrásainak megteremtésében.

Jegyárak:
első 20 db: 2.500 Ft
további jegyek március 15-ig: 3.000 Ft
március 16-tól: 3.500 Ft

Térképen

Top