Detail info
Close

Spyro Gyra - Down the Wire Tour

Spyro Gyra - Down the Wire Tour

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Spyro Gyra - Down the Wire Tour 
Budapest Kongresszusi Központ 
2009. Október 24 - 20:00 

A Spyro Gyra zenekar a rádióbarát, dallamokra építkező "smooth" jazz műfaj legkiemelkedőbb, legendás zenekara. Egyenletes, finom, sima, zavartalan zenét játszik, egész pályafutása alatt a lehető legjobb minőségre törekedtek.
A hetvenes évek elején alakultak. Túl vannak 20 sikeres lemezen, több mint 10 millió eladott példányon. A Spyro Gyra minden tekintetben a világ elsőszámú jazz zenekarai között van. Ráadásul még sikeresek is, ami ebben a rétegzett műfajban nagyon nagy dolog.
A pop és a jazz fúzióját játsszák, jazz zenéjüket tele pakolva R&B, funk és pop dallamokkal. Gyakorlatilag évtizedek óta tökéletes zenészi kvalitásokkal építik dallamaikat. Zenéjük, bár többszereplős, mégis elsősorban a dalszerző-szaxofonista, alapító tag Jay Beckenstein találmánya. Hallatszik, mint minden eddigi lemezeiken az iskolázottság.
Jó részt a standard jazz elemeket, a füstösebb klub blues-soul világot keverik, hosszú, improvizált fúvós szólókkal. Úgy volt, hogy utolsó lemezük kapcsán bejelentették, hogy feloszlanak, tehát ezt tekinthetjük visszatérésnek is.
Ráadásul öregedésnek, változásnak nincs nagy nyoma. Energikusabbak már nem is lehetnének... Aki még nem hallott Spyro Gyra-t az nem tudja milyen egy rádióbarát jazz zenekar. Ennek a műfajnak ők az Alfái meg az Omegái. Kifogástalan minőség. Kétség sem férhet hozzá: ebben ők a legnagyobbak!

Top