Kétnapos Black Hell Fesztivál a Blue Hellben

Április 6-án és 7-én fekete húsvéti ünnepeket prezentál majd az óbudai Blue Hellben a hazai extrém metal zenekarok legdurvábbjaiból összeválogatott különítmény, kiegészülve tágabb régiónk legnagyobb black, death és pogány metal csapataival: a 10 fellépős rendezvényen a magyar színeket képviseli többek között a Sin Of Kain, a Neochrome, a Frost és az Archaic, és szerepel a görög black metal világszerte ismert képviselője, a Rotting Christ, illetve a pogány mitológiából merítő litván Skyforger is.

A görög Rotting Christ éppen húsz éve létezik - az egykor nyers black metal csapatként indultak, de a hosszas pályafutás alatt számos különböző zenei hangulattal próbálkoztak, így szinte minden albumuk más és más hangzásvilágú, és ennek megfelelően a rajongók is változó lelkesedéssel fogadták azokat. Abban azonban egyetértés alakult ki, hogy az elmúlt években ismét ereje teljében van a Tolis testvérpárra épülő gárda - már csak ezért is érdemes lesz a Blue Hellbe látogatni.

Arról sincs vita a Rotting Christ-tal kapcsolatban, hogy a mainstream médiában egyöntetű ellenérzéssel értekeznek róluk, ami egy ilyen névvel rendelkező gárdánál nem is csoda. A csapat amúgy több alkalommal is úgy nyilatkozott, hogy ők - a véleménynyilvánítás szabadságának jegyében - egyszerűen csak egyházellenes álláspontjukat akarják kifejezésre juttatni zenéjükben, és ehhez minden körülmélnyek között ragaszkodnak.

A litván Skyforger sem a kereszténység zászlóvivője, dalaiban azonban annál több szó esik az ősi pogány istenekről, és a róluk szóló mítoszokról. Az idén 12 éves csapat black-death metal alapokra építi fel folkos hatású zenéjét, de készítettek már fémmentes, tisztán népzenei albumot is.

A Rotting Christ-ot a nyaktörő thrash metalt prezentáló Suicidal Angels, és a szintén görög death metal horda, a Mass Infection kíséri el Budapestre, és fellép egy másik külföldi death metal együttes, méghozzá a szlovák Sanatorium is.

A hazai fellépők közül talán a Sin Of Kain a legismertebb, mely 2002 óta szállít nekünk gazdagon hangszerelt, igényes black metal muzsikát minden egyes fellépésén. Jóval nyersebb felfogásban zenél az 1996 óta működő Frost, a Bloodrainbow és a Neochrome pedig a death metal vonalat erősíti majd. Szerepel továbbá egy tehetséges fiatal thrash csapat, az Archaic is.. az így összesen tíz gárdát felvonultató Black Hell Fesztiválra jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Black Hell Festival - tudnivalók:

2007. április 6-7., péntek-szombat, 18.00 óra
Budapest, Blue Hell (ex-Kék Yuk)
Pénteki fellépők: Bloodrainbow, Neochrome, Frost, Skyforger, Sanatorium
Szombati fellépők: Archaic, Sin Of Kain, Suicidal Angels, Mass Infection, Rotting Christ
A koncertek után afterparty
Belépő: napijegy 1500 Ft, kétnapos bérlet 2500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.planetnoir.com
http://www.rotting-christ.com
http://www.skyforger.lv
Top