BOF : kortárs jazz a hajón

Az európai progresszív kortárs jazz zászlóvivőjeként elhíresült ACT Records két sztárját, Viktoria Tolstoy-t és Wolfgang Haffnert látja vendégül idén a Budapesti Őszi Fesztivál, október 20-án, az A38 hajón.

Az ACT nem pusztán lemezkiadó, hanem kreatív műhely is, így nem csoda, hogy különböző művészei rendszeresen dolgoznak együtt. A most Budapestre érkező Viktoria Tolstoy és Wolfgang Haffner szakmai élete például számos ponton fonódik össze: Tolstoy kisasszony albumainak a producere az a Nils Landgren volt, akinek együttesében járt legutóbb Budapesten Wolfgang Haffner, s ő egyébként rendszeresen szerepel a nagy író leszármazottjának albumain is.

Ami a duplakoncert konkrétumait illeti: a Wolfgang Haffner Band a modern groove-okkal és némi elektronikával kacérkodó német Nu-jazz egyik legfigyelemreméltóbb formációja. S ha Haffner neve valakinek esetleg nem mond semmit, annak talán elég annyi, hogy ő volt évekig a legendás Chaka Khan dobosa.

Az est másik főszereplője, Victoria Tolstoy és együttese hagyományosabb hangot üt meg: legújabb lemezén a jazz klasszikusai mellett skandináv tradicionális dallamokat is feldolgozott.

Tudnivalók:
2006. október 20., péntek 20:00 óra
Budapest, A38 hajó
Belépő: 3000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.bof.hu
http://www.viktoriatolstoy.com/
http://www.wolfganghaffner.com/

Top