Metal kifulladásig - Stagediving Fesztivál a Kultiplexben

Lendület, vidámság és igazi kemény metal zene: az elmúlt két alkalom alapján a fenti összetevőkből nem lesz hiány a Stagediving Fesztivál harmadik kiadásán, melyre november 18-án kerül sor a Kultiplexben. Ezúttal öt hazai és egy osztrák gárda szerepel majd a porondon; mindannyian hosszú évek óta zenélő, jól ismert figurái a hazai metálszíntérnek.

Az est első fellépője az Angelus zenekar, melynek csak hölgytagjai - méghozzá kizárólag elbűvölően szép hölgytagjai - vannak. Mellbevágóan erőteljes produkciójukat hallva azonban senkinek sem jutna eszébe tiszteletlenül bánni a lányokkal, hiszen az Angelus kiforrott zenéje és az extrém vokálok, sikolyok országszerte híressé tették a csapatot.

Az erősebbik nemet jópár hazai banda képviseli. Fellép majd egy debreceni trió, a Replika. A zenekar 2004-ben megjelent stúdiólemezük, a 'Durva Élet' után idén 'Igazi kép' címen adott ki egy jubileumi koncertlemezt, az új album pedig jövőre várható. A több mint tíz éve alakult, gyors és agresszív thrash metalban utazó formáció Krisna-tudatú frontembere persze nem pusztán öncélú düh kifejezésére használja a zenét, hiszen dalszövegeik az egyén, a lélek önmegvalósítását helyezik elitérbe, és a lelki élet fontosságára igyekeznek felhívni a figyelmet - mindez hangsúlyozottan is megnyilvánult a Replika "csendes-ülős" korongján, a 2003-as 'Replika Acoustica'-n.

A rendezvény egyik fő attrakciója a Watch My Dying koncertje. E zenekar olyan Esztergom környéki srácokból alakult 1999-ben, akik a durva death/thrash metalt technikás elemekkel és látványos színpadi megjelenéssel szerették volna kombinálni. A hírhedten brutális, magyar nyelvű szövegeiről is ismert extrém metal hősök második albuma, a 'Fényérzékeny' novemberben jelenik majd meg, így a csapat új programmal készül a fellépésre, de azért persze a korábbi hangzóanyagok, így a 'Húsmágnes' vagy a 'Klausztrofónia' nótái is előkerülnek majd.

Szerepel továbbá a novemberben szintén lemezt kiadó, ismert és tapasztalt tagokból álló Cadaveres is, mely a Cadaveres De Tortugas, a Hybrid és az Ektomorf egykori zenészeiből verbuválódott, és a tribalmetalcore - azaz a thrash, hardcore és törzsi ritmusok ötvözetének - legjobb hazai képviselőjének tekinthető. A fesztiválnak külföldi vendége is lesz, hiszen a Bloodfeast nevű death-black banda Ausztriából érkezik majd. Az est befejezéseként a Wolverine Blues Brothers mutat majd be egy kellemes levezető metálprodukciót; hiszen az urak nevükkel ellentétben jóféle svéd death metalt, egészen pontosan az Entombed zenekar legjobb dalait adják majd elő.

A fesztiválra jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos jegyértékesítő hálózatában (melynek az ismert rockboltok is tagjai), valamint online.

III. Stagediving Fesztivál - tudnivalók:
2006. november 18., szombat 18.00 óra
Budapest, Kultiplex
Angelus, Bloodfeast (AT), Replika, Cadaveres, Watch My Dying, Wolverine Blues Brothers koncertek
Belépő: 1700 Ft, elővételben 1400 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.watchmydying.com
http://www.replikamusic.hu/
http://www.cadaveres.hu/
http://wbb.uw.hu/
http://www.angelusmusic.hu/
http://www.bloodfeast.net/

Top