Lemezbemutató Depresszió koncert a Petőfi Csarnokban

Az elmúlt évek legsikeresebb hazai rockzenekara, a Depresszió idén ősszel adta ki negyedik stúdióalbumát. Az ébredés útján című lemezt 21 állomásos országos turnén mutatja be a csapat, melynek - a debreceni mellett - legjelentősebb állomása a november 17-i koncert lesz, a Petőfi Csarnokban. Az est folyamán két további zenekar, a Csakazértis és a Horda is színpadra lép.
 
Talán nincs is olyan fiatal rocker Magyarországon, aki ne ismerné a Depresszió zenekar nevét.. a négy tagból álló csapat jelenlegi felállása 1999-ben alakult ki, az első albumuk pedig 2000 végén került kiadásra, melyet - a Tankcsapda eddigi legsikeresebb vendégzenekaraként - országos turnén mutattak be, s később a Junkies bulijain is vendégszerepeltek. 2001-re az együttes már három fan clubbal rendelkezett, és a rockzenét hallgatók legfiatalabb generációjának egyik elsőszámú csapatává vált, így önálló turnéra indulhatott.

A Depresszió sikereiben a fiatalság nagy dilemmáit, érzéseit feldolgozó dalszövegek és a lendületes zene mellett a tagok lelkesedése játszotta a legnagyobb szerepet, hiszen nem csak a dalok lüktetnek az energiától, hanem a tagok is száz százalékosan odateszik magukat minden egyes fellépés alkalmával. Ennek köszönhető az, hogy a fantasztikus hangulatú Depresszió koncertek sorra megtöltik a szórakozóhelyeket, legyen szó akár a Zöld Pardonról, akár a Wigwam Rock Clubról..

A zenekar negyedik, 'Az ébredés útján' című albuma szeptember 10-én jelent meg, és immár hetek óta a MAHASZ toplista élbolyában tanyázik. Az új lemez - a két maxiról már ismert dal mellett - nyolc új nótát tartalmaz, a multimédiás mellékletben pedig két klip (Még1X és az A mi forradalmunk) és egy interjú is helyet kapott. Az album különlegessége, hogy a dalok között ott a Depresszió történetének első feldolgozása is: Halász Feriék a Bikini klasszikusát, a Közeli helyeken-t "depressziósították".

A 21 állomásos őszi turnénak két vendégzenekara van, akik természetesen a budapesti koncerten is színpadra állnak. A 2001-ben alakult Csakazértis saját bevallása szerint rap&roll zenét játszik, melyben metal és punk elemeket is felfedezhetünk. A turné másik vendége a Horda nevű thrash metal csapat, melyet az Akela egykori gitárosa, Pavelka Csaba alapított. A három zenekar budapesti koncertjére a Petőfi Csarnokban, november 17-én kerül sor; jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal bolthálózatában - melynek az ismert rockboltok is tagjai -, továbbá online.

Az ébredés útján turné, Budapest - tudnivalók:
2006. november 17., péntek 19.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Depresszió, Horda, Csakazértis koncertek
Belépő: 2500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.depressziomusic.hu/
http://www.hordamusic.hu
http://www.csakazertis.hu/

Top